Kirgizistan'da Sel Açiklamasi 6 Ölü, 2 Kayip

Kirgizistan’da siddetli yagislarin yol açtigi selde 6 kisi hayatini kaybederken, 2 kisinin kayip oldugunu bildirildi.

Kirgizistan'da Sel Açiklamasi 6 Ölü, 2 Kayip
Kirgizistan’in Celalabad kentinde etkili olan siddetli yagislar beraberinde seli getirdi. Kirgizistan Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Celalabad’e bagli Aksi ilçesinin Cani Col ve Tastak köylerinde sel nedeniyle çok sayida evde su baskinlari meydana geldigi belirtilerek, sel felaketinde 6 kisinin hayatini kaybettigi ve 2 kisinin de kayip oldugu bildirildi.

Kayip kisilerden birinin 5 yasinda bir erkek çocugu ve digerinin ise 3 yaslarinda bir kiz çocugu oldugu aktarildi. Sel afetinde yasamini yitirenlerin kimlik tespiti içinse çalismalarin sürdügü ögrenildi.

Sel bölgesinde devam eden arama kurtarma çalismalarinda, Acil Durumlar Bakanligi’nin Aksi Il Dairesi Baskanligi’na bagli 25 kurtarici, Il Içisleri Bölümü’nden 17 çalisan, Ak Col köyünden 60 kisi, Cani Col köyünden 4 kisi ve Aksi Il Vatandas Koruma Hizmetleri’nden de 5 kisinin görev aldigi kaydedildi.

Öte yandan, Acil Durumlar Bakanligi, Kirgizistan’in daglik bölgelerindeki degisken hava kosullari ve saganak yagislar nedeniyle 12-14 Temmuz tarihleri arasinda sel meydana gelmesi riskine karsi daha önce uyarida bulunmustu.
Kaynak: İHA