Italya GSK-Vir Tarafindan Üretilen Antikor Ilacinin Kullanimina Onay Verdi

Italya Saglik Bakanligi, Ingiliz GlaxoSmithKline (GSK) ve ABD’li Vir Biotechnology (Vir) firmalari tarafindan üretilen Sotrovimab korona virüs antikor ilacinin kullanimina onay verdi.

Italya GSK-Vir Tarafindan Üretilen Antikor Ilacinin Kullanimina Onay Verdi
Italya’da Covid-19 karsi bir ilaca daha onay geldi. Italya Saglik Bakanligi, Ingiliz GlaxoSmithKline (GSK) ve ABD’li Vir Biotechnology (Vir) firmalari tarafindan üretilen Sotrovimab korona virüs antikor ilacinin kullanimina onay verdi. Saglik Bakani Roberto Speranza, Covid-19 teshisi konulan hastalarin tedavisinde monoklanal antikor Sotrovimab ilacinin 31 Ocak 2022’ye kadar kullanimina onay veren geçici kararnameyi imzaladi.

Kararname ile daha önce subat ayinda kullanimina onay verilen Eli Lilly ve Regeneron firmalarinin monoklonal antikor tedavilerinin lisanslari da ayni tarihe kadar uzatildi.

Avrupa Ilaç Ajansi (EMA), mayis ayinda Sotrovimab’in 12 yas üzerindeki ciddi risk tasiyan ancak oksijen destegine ihtiyaç duymayan hastalarda kullanimina onay vermisti.

Antikor tedavi, Covid-19’a yakalanan kisilerde hastaligin siddetini azaltmasi amaciyla kullaniliyor. Monoklonal antikor ilaçlar, ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in Covid-19 tedavisinde de kullanilmisti.

(Burak Ortahamamcilar/IHA)
Kaynak: İHA