Hayirseverler Vatandaslarin Yaptirdigi Cami Hizla Yükseliyor

Mus’un Malazgirt ilçesine bagli Danismentgazi Mahalle Muhtari Hasan Basaran tarafindan 15 Haziran 2020 yilinda insaatina baslanilan ve hayirsever vatandaslarin yardimlariyla yapimi devam eden cami insaatinin birinci kati tamamlandi.

Hayirseverler Vatandaslarin Yaptirdigi Cami Hizla Yükseliyor
Muhtar Hasan Basaran, muhtar seçilmeden önce verdigi cami sözünü yerine getirmek için gecesini gündüzüne kadar sabahin erken saatlerinden gece yarisina kadar cami insaatinda çalisarak, mahallelisine verdigi sözü yerine getirmeye çalisiyor. Danismengazi Mahallesi’nde hayirsever vatandaslardan arsasini bagislayan, bahçesindeki kavak agaçlarini hibe eden, kulagindaki küpesini satarak camiye bagislayan, dagda çobanlik yaparak aldigi parayi veren, inegini bagislayan, hayirsever is adamlari ve yüzlerce bagisçinin yardimlari ile yapimina araliksiz devam edilen caminin ana kubbesinin yapimina baslandi.

Muhtar Basaran, geçen sene mahalle halkiyla bir toplanti yaptigini ifade ederek, “Burada bir caminin gerekli oldugu talebini aldin. Ama buna baslarken gerçekten çok korkulu bir sekilde basladim. Malazgirt’imizin güzel yerlerini güzel çekilmis fotograflarini haliya bastirdim, götürüp is adamlarimiza verdik. Hem Malazgirt’imizi tanittik hem de hayirla ilgili taleplerimizi ilettik. Sag olsunlar hiç kimse bizi geri çevirmedi. Onlardan aldiginiz paralari getirdik bu camimize yatirdik” dedi.

Muhtar Basaran; inegini satan, küpesini ve bileziklerini veren annelere de tesekkür ederek, “Yani halkimiz çok duyarli. Ben öyle bir sey olacagini tahmin etmiyordum. Simdi yapacagimiz kompleks 3 milyon degerinde olacak. Tabii bunu halk verdi, biz vermedik. Ben de onlarin elçisiyim. Insallah onlarin bana verdigi emaneti takip etmelim. Bu cami arsasini ise Yilmazlar ailesinden Arif Yilmaz tarafindan bagislandi. Ben onlara da tekrar tesekkür ederim. Camimizin bütün beton isleri ve minaresini de Malazgirtli isadami degerli Fesih Sayar abimiz verdi. Yani ben sunu söyleyeyim, söylerken hakikaten heyecandan. Çünkü ben böyle bir sey beklemiyordum. Insanlarimizin bu kadar duyarli olacagini tahmin etmiyordum. Hepsine minnettarim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA