Hakkari'de Masal Ve Dogum Günü Etkinligi

Hakkari’de bir evin bahçesinde masal ve dogum günü etkinligi düzenlendi.

Hakkari'de Masal Ve Dogum Günü Etkinligi
Gazi Mahallesi’nde bir evin bahçesinde düzenlenen etkinligi Hakkari Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Aysegül Ayyildiz, Hakkari Girisimci Kadinlar ve Sosyal Yardimlasma Dernegi Baskani Seyma Dolunay, aileler ve çocuklari katildi.

Katilimcilar beraberinde getirdikleri ev yapimi pasta ve degisik yemekleri etkinlige katilanlara ikram etti. Pamuk prenses ve Batman kostümü ile çocuklar sevindirilerek, Pamuk Prenses ise sepetteki çikolatalari çocuklara dagitti.

Dogum günü etkinligi düzenlenerek çocuklara yapilan pasta ikrami yapilarak çesitli hediyeler verildi.

Dr. Ögretim Üyesi Aysegül Ayyildiz, çocuklara masal anlatarak dogum günü etkinligi yaptiklarini belirterek, “Amacimiz masallarin geleneksel ve modern hallerini Hakkarili çocuklarla birlikte analiz etmekti. Hocamizin çocugunun dogum gününü sira disi bir sekilde kutladik. Bu sefer hediyeleri dogum günü çocugu diger çocuklara verdi. Bu etkinliklerin devami gelecek. Hakkari’nin masallarini derlemek ve dünyaya tanitmak istiyoruz. Hakkarili çocuklarin masallarla büyümelerini istiyoruz ve dünya masallarini hem merkezdeki hem köydeki çocuklarla analiz etmek istiyoruz. Hiçbir destek almadan gönüllü olarak bu etkinligi düzenledik. Ayrica HAGIKADER ile birlikte oyun evi ve kütüphanesi olmayan okullara da kütüphane ve oyun odasi kuracagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA