Bursa Merkezli Fuhus Operasyonunda 13 Süpheli Yakalandi

Bursa merkezli 4 ilde gerçeklestirilen fuhus operasyonunda 13 zanli gözaltina alindi.

Gemlik Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesine bagli Ahlak Büro Amirligi ekiplerince, çikar amaçli suç örgütü kurup yönettikleri, insan ticareti yaptiklari ve yabanci uyruklu kadinlari fuhsa sürükledikleri iddia edilen süphelilere yönelik çalisma baslatildi.

Es zamanli düzenlenen operasyonda, Bursa'da 8, Istanbul'da 3, Antalya ve Mus'ta birer süpheli yakalandi.

Gözaltina alinan zanlilardan, örgütün elebasi oldugu öne sürülen P.E. (43) ile Ü.Ç. (51), M.A. (38), S.G. (42), C.M. (39), M.A. (48), M.E. (50), O.Ç. (27), C.T. (41), Ü.S. (29), H.E. (32) ve Y.S'nin (36) çesitli suçlardan kayitlarinin bulundugu, Z.B'nin (40) ise kaydinin olmadigi belirlendi.

Zanlilarin ev, araç ve is yerlerinde yapilan aramalarda, 4 ruhsatsiz silah, pompali tüfek, 213 tabanca ve tüfek fisegi, 28 uyusturucu hap, 18 cep telefonu, bilgisayar, suçtan kazanildigi tahmin edilen 7 bin 605 lira, 11 bin Kazakistan tengesi ve 58 bin Özbekistan somunun yani sira fuhsa zorlanan kadinlara ait 7 pasaport ile fuhustan elde edilen kazançlarin kaydedildigi ajandalar ele geçirildi.

Fuhsa zorlandigi iddia edilen yabanci uyruklu kadinlardan 10'unun kaçtigi ögrenildi. Polis tarafindan kurtarilan 6 kadin, Il Göç Idaresine teslim edildi.

Emniyette islemleri tamamlanan 13 süpheli ise adliyeye götürüldü.

Kaynak: AA