Balikesirli Ögrencilere Serin Sularda Telafi Egitimi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Milli Egitim Bakanliginin baslatmis oldugu “Telafide Ben de Varim” programi kapsaminda düzenlenen rüzgar sörfü kursu ilgi gördü. Ören Mahallesi Plajinda baslatilan kurs Agustos ayi sonuna kadar devam edecek.

Balikesirli Ögrencilere Serin Sularda Telafi Egitimi
Burhaniye’de, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, Haci Mustafa Müdüroglu Ortaokulu ve Ören Rüzgar Sörfü Derneginin isbirligi ile baslatilan rüzgar sörfü kursu ilgi gördü. Ören plajinda ilk sörf dersini alan 13 ögrenci mutluluklarini dile getirirken, ögretmenler kursiyerlerin iki ay sonra basarili birer sörfçü olacaklarini söyledi.

Kursun ilgi gördügü belirtilirken “Milli Egitim Bakanliginin baslatmis oldugu “Telafi de Ben de Varim” programinin amacinin pandemi döneminde yorulan ögrencilerin yaz döneminde eglenerek sörf sporunu ögrenmeleri oldugu

bildirildi.

Ögrencilerden Ela Turan da, ”Telafide Ben de Varim programina ben de katildim. Sörfü zaten merak ediyordum. Burada ilk dersimiz çok güzel geçti. Çok eglenceliydi. Çok begendim. Iki ay sonunda güzel bir sörfçü olacagima inaniyorum. Artik çok güzel. Ben çok sevdim” diye konustu.

Murat Öztürk ise,” Baslatilan bu sörf kursu gerçekten bana çok büyük yarari oldu. Zaten merak ediyordum. Iste buraya geldik. Sörfümüzü yaptik. Eglenceli geçti. 13 yasimdayim. Gayet eglenceliydi. Devam etmesini isterim. Gerçekten büyük bir terapi oldu” dedi.

Berkay Erenoglu da ,”Ben sörf çalisiyordum. Ama, bu yaz ögretmenimin sayesinde bilgilerimi daha çok pekistirme sansim oldu. Arkadaslarimla eglenme ve ögrenme sansimiz oldu. Bunun gerçekten eglenceli mükemmel bir aktivite oldugunu düsünüyorum. Yüzmekten sonra yapabilecegimiz en iyi seylerden biri rüzgar sörfüdür” diye konustu.

Kaynak: İHA