Tokat'ta 'Kene Avcisi' 1250 Keklik Dogaya Salindi

Tokat'ta kene ile mücadele kapsaminda 1250 keklik dogaya birakildi.

Vali Ozan Balci, Doga Koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügünce yaban hayatinin çesitliligini korumak ve desteklemek amaciyla kinali kekliklerin dogaya salindigi programa katildi.

Balci, burada, memleketi sevmenin dagi, tepesi, hayvanlari ve börtü böceginin korunmasiyla olacagini belirterek, "Dogaya yaban hayatinin çesitlendirilmesi ve korunmasi açisindan keklik saliyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyoruz." dedi.

Valilik koordinesinde Özel Idare ve tüm belediyelerin ortakligiyla Hayvan Birligini kurduklarini hatirlatan Vali Balci, "Kanadi kirik bir keklik, leylek, evcil köpek, kedisine kadar hepsinin bakimini ve tedavilerini saglayacagiz. Bunu çok önemsiyorum. Bunlar çünkü bizim yasam kaynaklarimiz." diye konustu.

Dogadaki 400 bin agaci asilamak için de çalismalarinin sürdügünü aktaran Balci, "Ayrica 1 milyon 200 bine yakin da yaban hayatini ilgilendiren kusburnu, aliç, kizilcik gibi meyveler dikecegiz. Hem yaban hayatina meyve olacak hem de onlarin barinmalari için önemli bir alan olacak." ifadelerini kullandi.

Vali Balci'nin konusmasinin ardindan, keneyle mücadelede önemli yere sahip keklikler dogaya salindi.

Kaynak: AA