Kas Kaymakamligi, Patara'dan Kamyonlarla Izinsiz Kum Alindigi Iddiasinin Gerçegi Yansitmadigini Bildirdi Açiklamasi

'Patara kumsalindan kum alindigi veya haberde bahsi geçtigi gibi çalindigi iddiasiyla ilgili Kaymakamligimiza ulasmis bir sikayet veya tespit yoktur'.

Kas Kaymakamligi, "Patara kumsalindan kamyonlarla izinsiz kum alindigi ve bununla ilgili zabit tutan muhafaza memurunun görevden alindigi" iddialarinin gerçegi yansitmadigini bildirdi.

Kaymakamliktan yapilan açiklamada, bir vatandasin Aralik 2020'de videoyla ihbarda bulunmasi üzerine yapilan arastirmada, bölgenin Ova Mahallesi'nde vasifsiz orman alani oldugunun tespit edildigi belirtildi.

Açiklamada, topragin çok eski yillarda alindigi ve zaman zaman seralarda kullanmak amaciyla toprak alinmaya devam edildigi vurgulandi.

- Gözaltina alinan 7 kisi adli kontrol sartiyla serbest birakildi

Açiklamada, tahrip edilen vasifsiz ormanlik bölgenin Orman Isletme Müdürlügünce agaçlandirilmasi ve ilgililer hakkinda suç duyurusunda bulunulmasi talimati verildigi kaydedildi.

Çöpün alandan tahliye edildigi, olusan derin çukurlarin toprakla kapatildigi, üzerine 3 bin okaliptüs fidani dikildigi, etrafinin çitle çevrildigi ifade edilen açiklamada, yetkili Orman Isletme Müdürlügü çalisani tarafindan ilgililer hakkinda sifahi olarak suç duyurunda bulunuldugu bilgisi paylasildi.

Adli sorusturma kapsaminda 22 Subat'ta gözaltina alinan 7 kisinin adli kontrol sartiyla serbest birakildigina isaret edilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"2 bin 168 kamyon kum alindigi iddia edilen bölge Patara Sit Alani degildir. Patara bölgesine yaklasik 10 kilometre kus uçusu mesafede bulunan Ova Mahallesi'nde sit alani disinda, vasifsiz orman niteliginde, daha önce çöplük olarak kullanilan toprakli bir bölgedir. Patara kumsalindan kum alindigi veya haberde bahsi geçtigi gibi çalindigi iddiasiyla ilgili Kaymakamligimiza ulasmis bir sikayet veya tespit yoktur."

Açiklamada, muhafaza memuru U.U'nun tuttugu herhangi bir suç zabit tutanaginin olmadigi, görevini yapmasindan dolayi engellendigi veya görevden alindigi iddiasinin da gerçegi yansitmadigi belirtildi.
Kaynak: AA