Nemrut'ta Tiyatro Ve Müzik Etkinligi

Bitlis Belediyesinin Nemrut Krater Gölü’ndeki temizlik, tiyatro ve canli müzik etkinligine 150 kadin katildi.

Nemrut'ta Tiyatro Ve Müzik Etkinligi
Bitlis Belediyesi tarafindan çevre bilincini asilamaya yönelik Nemrut Krater Gölü’nün çevre temizligi ve düzeni, yabani hayvanlarin ve doganin korunmasiyla ilgili etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlik kapsaminda belediyenin çesitli kurslarina katilan yaklasik 150 kadin, ilk olarak çevre temizligi yapti. Daha sonra belediye tarafindan verilen ikramlarin ardindan kadinlar canli müzik esliginde halay çekip doyasiya eglendi.

Ardindan Nemrut Krater Gölü’ne getirilen seyyar sahne ile çevre temizligi ve düzeni, yabani hayvanlarin ve doganin korunmasiyla ilgili belediyenin tiyatro ekibi tarafindan bir gösterisi yapildi.

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Behzat Dayan, Bitlis Belediyesi olarak dünyanin ikinci büyük krater gölüne 150 kadinla beraber çevre bilincinin arttirilmasi ve yaban hayatin korunmasiyla ilgili bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Buraya getirdigimiz kadinlarin birçogu ilk defa Nemrut Krater Gölü’nü gördü. Bilinci arttirmak amaciyla çevre temizligi yaptik. Daha sonra tiyatro gösterimi ve mini bir konser düzenledik. Belediye bünyesinde açilan 40’a yakin el sanatlari kursuna katilan kadinlarimiz pandemiden dolayi evlerinden çikamiyorlardi. Normallesme sürecinin baslamasiyla kadinlar da rahat bir nefes aldi. Bu etkinlikte bizlere sonsuz destek olan Belediye Baskanimiz Nesrullah Tanglay’a tesekkür ederim” dedi.

Kübra Kinay ise Bitlisli oldugunu ve Nemrut Krater Gölü’ne ilk defa geldigini söyleyerek, “Görülmesi gereken çok güzel bir yer. Bu yüzden buraya gelmek isteyenler hiç ertelemesinler” ifadelerini kullandi.

Mine Bakir da, uzun yillardir Bitlis’te ikamet ettigini dile getirerek, “Sehrimiz bilindigi üzere birçok tarihi güzellige sahip. Lakin biz bu güzellikleri görme firsatini henüz yakalayamadik. Bugün belediye bünyesinde bir etkinlik düzenlendi.

Bizler de program kapsaminda buraya geldik. Çevre temizligi yaptik. Ardindan tiyatro ve müzik etkinligi yapildi. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA