Siirt'te Asi Ikna Timleri Ilçe, Köy, Belde, Mezra Ve Yaylalarda Sahaya Indi

Korona virüs salgini ile mücadele kapsaminda Siirt il genelinde asi seferberligi baslatildi.

Siirt'te Asi Ikna Timleri Ilçe, Köy, Belde, Mezra Ve Yaylalarda Sahaya Indi
Siirt Valiligi himayelerinde Il Saglik Müdürlügü sorumluluk ve koordinasyonunda Korona virüs asi sirasi geldigi halde asisini yaptirmayanlar için seferberlik baslatildi. Bu kapsamda il merkezi, ilçeler, köyler, beldeler, mezralar ve yaylalar da yasayan vatandaslarin asilarini yaptirmalari için Il Saglik Müdürlügü tarafindan asi ikna timleri olusturuldu. Çalismalara baslandi.

Il merkezi ve ilçelerde devlet hastaneleri ile Aile Sagligi Merkezleri ve kent merkezi ile ilçelerde olusturulan mobil asi çadirlarinda vatandaslara hizmet verilmeye baslandi. Ekipler, ev ziyaretleri yaparak vatandaslarin asiya karsi olumsuz düsüncelerini ortadan kaldirabilmek için kapi kapi ikna çalismasi yapacak. Ekipler, asi olmak istemeyen ya da asi olmaktan korkanlara tek tek ulasarak, vatandasin kafasindaki yanlis algilari giderecek.

Ikna ekipleri asinin koruyuculugunu anlatacak

Asi olmak istemeyenler ve çekincesi olan vatandaslara asinin koruyuculugu ve önemi hakkinda da bilgi verilecek. Covid-19 ile mücadelede asinin en büyük silah oldugunu, bu nedenle asi sirasi gelen vatandaslarin randevu almalarina gerek kalmadan en yakin hastane, Aile saglik Merkezleri ve mobil asi çadirlarinda asilarini yaptirabilirler.
Kaynak: İHA