Terk Edilen Evin Her An Yikilma Ihtimali Komsulari Tedirgin Ediyor

Eskisehir’de harabeye dönen ve her an yikilma ihtimali olan müstakil evin çevresinde yasayan vatandaslar tedirginlik yasiyor.

Terk Edilen Evin Her An Yikilma Ihtimali Komsulari Tedirgin Ediyor
Karapinar mahallesi, Sekerler sokagin üstünde bulunan ve yikilma tehlikesi olan bir müstakil ev her an çökme tehlikesine ragmen yillardir oldugu gibi kaliyor. Edinilen bilgiye göre; evde yasayan yasli adam yaklasik 6 yil önce vefat etti. Kocasinin vefatindan sonra baska bir yere yerlesen karisi ve çocuklari bir daha bu eve geri gelmedi. Yillardir kullanmadigi için harabeye dönen evin büyük bir bölümü artik kendi kendine döküldü. Enkaz gibi evin komsulari, binanin yikilmasi için yillardir CIMER ve diger ilgili mekânlara sikâyette bulunmalarina ragmen sadece çevreye serit çekmesinden baska herhangi bir kesin çözüme ulasamadiklarini anlattilar. Evin madde bagimlilarin ugrak noktasina geldigi söyleyen komsular, ise bir an önce çözüm bekliyor.

Terk edilen evin komsusu Engin Dinç, bu konudaki rahatsizligini dile getirdi. Dinç, “Bu ev yaklasik 6-7 yildir terk edilmis durumda. Burada yasayanlar, evin babasinin vefatindan sonra gittiler ve bir daha gelmediler. Miraslari burada kaldi. Son kaç yildir her gün evin parçalari döküyor. Bizim çocuklarimiz var. Oralarda oynuyorlar. Ben belediyeye bildirdim. CIMER’e bildirim. Ama bir sonuç alamadim. En son belediye gelip serit çekti ve kapiyi kapatti. Ondan önce madde bagimlilar da burayi sürekli kullanirdi. Hem de evinizin hemen yaninda böyle terk edilmis bir evin bulunmasi psikolojik olarak da rahatsizliga sebep oluyor. Ayrica komsulari olarak her hangi bir an bunun yikilacagi ve üzerimize düseceginden korkuyoruz. Yetkililer tarafindan bir an önce burayi emniyete alarak yakilmasini istiyoruz” diye anlatti.

Öte yandan terk edilen evin içeresinde birçok çesit esya parçalari, kullanisli olmayan koltuklar, onlarca çift ayakkabi, kiyafetler ve bir zamanda yasayanlarin izleri göze çarpti.
Kaynak: İHA