TDP Genel Baskani Sarigül, Antalya'da Iki Kardesin Istismar Edilmesini Kinadi

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, "Elmali davasi" olarak yansiyan Antalya'nin Elmali ilçesinde iki kardesin istismar edilmesini kinadigini bildirdi.

Sarigül, partisinin Kurucular Kurulu Toplantisi'nda yaptigi konusmada, gündeme iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Çocuk istismarinin kabul edilemez oldugunu ifade eden Sarigül, "Yapilan çirkin fiilleri nefretle kiniyoruz. Biz kadina siddeti nasil önleriz diye gece gündüz çalisirken, simdi de ne yazik ki çocuk istismari ile ülkemiz dalgalanmakta ve böylesine olaylar bizi derinden üzmektedir." diye konustu.

Istismarin insanlik suçu olduguna dikkati çeken Sarigül, çocuklara dokunmanin en büyük günah oldugunu vurguladi.

Parti olarak istismar ve kadina siddet konularini çözmek için çalismalarini sürdürdüklerini dile getiren Sarigül, söyle devam etti:

"Bu isin, siyasi bir yönü ve partisi yoktur. Bu, bir insanlik suçudur. Gelin el birligi ile çare arayalim, çözüm bulalim. Yoksa hiç kimse ülkemizde 'Ben insanim' diye dolasmasin. Biz Türkiye Degisim Partisi olarak, Allah korkusu olan kullar ve insan sevgisi ile iç içe olan bir siyasi parti olarak, kadina siddeti, çocuk istismarini önleyemezsek, buna çözüm bulamazsak, iktidar da siyaset de bize haram olsun."

- Kisa çalisma ödenegi

Kovid-19 salgininin olumsuz etkilerine karsi istihdami korumak için geçen yil martta baslatilan kisa çalisma ödenegi uygulamasinin bugün son bulmasini elestiren Sarigül, yoksullugun arttigini, sosyallesmenin azaldigini öne sürdü.

Uygulamanin son bulmasiyla isten çikartmalarin yasanacagina isaret eden Sarigül, su degerlendirmelerde bulundu:

"Isten çikarma yasagi kalkarsa inanin ki 2,5 milyon yurttasimiz issizlikle karsi karsiya kalacak. Kisa çalisma ödenegi ödenmezse milletimiz ne yiyecek, ne içecek? Milletimiz, inanin ki bir ekmegi almakta zorlaniyor. Ben geziyorum, artik yurttaslarimizin gülmeyi unuttugunu da görüyorum. Iktidarin kapisi artik milletimize kapandi, degisimin kapisi milletimize sonuna kadar açik olacak."

Kaynak: AA