(ÖZEL) Virüsten Korumak Için Her Biri Binlerce Doz Asi Yapti

Eskisehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde görev yapan saglik çalisanlari, kendi birimlerindeki görevlerinin yaninda asi merkezine de destek olarak binlerce doz asi uyguladilar. Ekibin her üyesi ortalama 5 bin doz asi uyguladi.

(ÖZEL) Virüsten Korumak Için Her Biri Binlerce Doz Asi Yapti
Türkiye genelinde Covid-19 asilama süreci tüm hiziyla devam ediyor. Asi randevusunun 18 yasa indirilmesiyle birlikte her gün binlerce doz asi uygulaniyor. Asilama sürecinde üçüncü sirada yer alan Eskisehir’de ise toplam uygulanan asi sayisi 700 bini geçti. Bu sayida önemli yer tutan Yunus Emre Devlet Hastanesi, farkli birimlerde görev alan saglik çalisanlarinin da destegiyle gün içerisinde binlerce doza ulasti. Asi merkezinde görev yapan saglik çalisanlari günlük ortalama 500 doz asi uygularken, sürecin basindan itibaren her birinin 5 bin doz asi yaptigi ögrenildi. Yapilan asilarin virüsten korunmak açisindan önemli oldugunun altini çizen saglikçilar, gençlerin asiya olan ilgisinin artmasi gerektigini söyledi.



“8 saat içerisinde 500 doz asi yaptigim oldu”

Asi merkezinde görevli Hemsire Derya Buz, anne adayi olmasina ragmen çalismalarini sürdürmeye devam edecegini söyledi.

Asilamanin etkisiyle hasta sayisinin azaldigini ifade eden Buz, “Asilamanin etkisiyle hasta sayisi ve oranlar düstügü için buraya daha fazla personel görevlendirildi. 8 saat içerisinde 500 asi yaptigim oldu. Bizim için tabii ki yorucu, ama bu bizim meslegimiz. Bundan önce de Covid-19 yogun bakiminda çalistim. Insanlar da tabii sadece alkislamak yerine bu sekilde çalistigimizi bilip saygi duyarak kibar olursalar, bize daha çok yardimci olurlar” diye konustu.



“Ortalama 4 bin 500 - 5 bin civari asi yaptim”

Hastanede bir gün içinde en fazla asi yapan saglik çalisanlarindan biri olan Ugur Yilmaz, "Bir günde yaptigim asi sayisi 528 oldu. Asilamanin ilk zamanlarinda yogundu. Toplamda da ortalama 4 bin 500 - 5 bin civari asi yaptim. Ocak ayindan beri asilama merkezinde yardimci olarak çalisiyoruz. Asilama ilk basladigi zamanlarda insanlarda ön yargi vardi. Zamanla asilama sayisindaki artis sayesinde insanlarda rahatlama oldu” ifadelerini kullandi.

“Gençlerde bu konuda bir algi düsüklügü var”

Yogun bakim sorumlusu Metin Ayvaz ise, asilamaya destek olmak amaciyla asi merkezinde görev aldiklarini belirtti.

Gençlerin asi yaptirmaya fazla ilgi göstermedigini söyleyen Ayvaz, “Günde ortalama 500 civarinda asi yapiyoruz. 250’nin altina hiç düsmedi bu sayi. Vatandaslarda asilamada bir problem olmadi ama gençlerde bu konuda bir algi düsüklügü var. Ben uzun zamandan beri Covid-19 yogun bakiminda çalisiyorum. Asilamaya destek için geliyoruz. 65 yas üstü vatandaslar çok hizli bir sekilde asilamayi yaptirdi. Asilamanin faydasi var çünkü biz bire bir yogun bakimda da karsilastigimiz için 2’nci dozdan sonra hastalarin virüsü daha rahat atlattigini gördük” dedi.



“Bir gün içinde 9 binden fazla asi yaptigimiz oldu”

Eskisehir’in asilamada önemli bir yere sahip oldugunun altini çizen Yunus Emre Devlet Hastanesi Saglik Hizmetleri Müdürü Isil Soysal, konuyla ilgili olarak sunlari söyledi:

“Hastanedeki bütün personel arkadaslarimiz, vaka sayilari düsmeye basladiktan sonra asilamada çalismaya basladi.

Sabah 08.00, gece 24.00 saatleri arasinda çalisiyoruz. Saglik bakanimizin açikladigi gibi Eskisehir asilamada üçüncü sirada yer aliyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi ise Eskisehir’de birinci sirada bulunuyor. Bir gün içinde 9 binden fazla asi yaptigimiz oldu. Gençlerin asilama süreci basladiktan sonra biraz sakinledi diyebiliriz. Iyi gidiyoruz ve Eskisehir’de bu konuda oldukça basarili. Kirmizi listede de asilamada da üçüncü siradayiz. ‘Asilandik artik bir sey olmayacak’ diye düsünüyorlar ama öyle degil. Salgin bitmis degil. Çalisanlarimizin su anda ortalama her biri 4 veya 5 bin asi yapmis durumda.”
Kaynak: İHA