(Özel) 1 Litre Atik Yag Getirene 5 Litre Memba Suyu Hediye

Marmara Denizi’nde hayati felç eden deniz salyasi; kirlilik, sanayi ve evsel atiklarin desarjini yeniden gündeme tasirken, Yildirim Belediyesi ilginç bir uygulamaya imza atarak denizlerin yok olmasini önlemeye çalisiyor. Belediyenin kampanyasina göre 1 litre atik yag getiren vatandaslar 5 litre memba suyu ile ödüllendiriliyor. Kampanya çerçevesinde bütün muhtarliklar, belediye hizmet noktalarinda takas islemleri yapilabiliyor.

(Özel) 1 Litre Atik Yag Getirene 5 Litre Memba Suyu Hediye
Marmara’daki deniz salyasi ile birlikte çevrenin temiz tutulmasi bir kez daha gündeme gelirken, Yildirim Belediyesi çevreci bir kampanyaya imza atti. 1 litre atik yag biriktiren vatandaslar, belediyeyi arayarak yaglari teslim ediyor ve karsiliginda 5 litre kaynak su veriliyor. 2 yil içinde 36 ton atik yag, 23 ton civarinda elektronik atik toplandi. Yine tamircilerden toplanan 20 bin araç lastigi de asfalt yapiminda degerlendiriliyor.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Biz sehrimizi, dünyamizi gelecek kusaklara birakacak emanet olarak görüyoruz. Dolayisiyla atiklarin da geri dönüsebilir olmasi bizler için önemli. Maalesef çevrenin önemini Marmara’da yasadigimiz müsilaj felâketi ile birlikte çok daha iyi gördük. Bu noktada çevre suurunu hemsehrilerimize daha iyi asilamak için bir takim uygulamalar yapiyoruz. Su ân yaptigimiz uygulamada 1 litre atik yag getirene 5 litre kaynak suyu hediye ediyoruz. Muhtarliklar, belediye hizmet noktalari olsun, yag getirenlerle böyle bir takas yapiyoruz. Hem de vatandaslarimizin bizim çagri merkezimize not biraktiklarindan evlerine gidip atik yaglarini aliyor ve kaynak suyu hediye ediyoruz” dedi.

“Biz bu çalismamizla birlikte 2 yil içinde 36 ton atik yag toplamis olduk. 23 ton civarinda elektronik atik topladik” diyen Baskan Yilmaz, “Elektronik atik verene de tasarruflu ampul veriyoruz. Sadece bunlar degil, ambalaj atiklarinin toplanmasi için kendi tesislerimizi kurmak üzereyiz. Bakanligimizin destegi ile TAT dedigimiz Toplama Ayristirma Tesislerini yakin zamanda kurmus olacagiz. Semt pazarlarindaki atiklarindan da kompost elde ederek organik atiklardan istifade etmis olacagiz. Tarimla ugrasan vatandaslara da hediye edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA