Mozambik'te Ensar'ul Sunna'ya Yapilan Operasyonla 100'Den Fazla Sivil Kurtarildi

Hint Okyanusu kiyisindaki Dogu Afrika ülkesi Mozambik'te Ensar'ul Sunna terör örgütüne yönelik askeri operasyonda 100'den fazla sivilin kurtarildigi bildirildi.

Mozambik basininda çikan haberlere göre, General Cristovao Chume yaptigi açiklamada, ülkenin kuzeyindeki Cabo Delgado bölgesinde Ensar'ul Sunna'ya yönelik askeri operasyon düzenlendigini belirtti.

Operasyonda, çogunlugu kadin ve çocuk olmak üzere 100'den fazla sivilin kurtarildigi kaydedildi.

Militanlarin Palma bölgesinde hala etkili oldugu bilgisini paylasan Chume, sivillerin kalkan olarak kullanildigini ve bunun da operasyonlari zora soktugunu kaydetti.

Mozambik Savunma ve Güvenlik Güçlerinin (FDS), ülkenin kuzeyindeki Cabo Delgado bölgesinde 21 ve 23 Haziran'da Ensar'ul Sunna'ya yönelik operasyonlarinda terör örgütü mensubu 150 kisi etkisiz hale getirilmisti.

- Ensar'ul Sunna 4 yildir saldiri düzenliyor

Fransiz petrol devi Total, Cabo Delgado bölgesindeki tesislerine yönelik saldirilar sonrasi çalisanlarini Avongi tesisinden 24 Nisan'da geri çektigini duyurmustu.

Ensar'ul Sunna örgütünün sivillere yönelik saldirilari nedeniyle göç edenlerin sayisi son 4 yilda 800 bine yaklasti.

Ülkede, dogal gaz ve degerli maden kaynaklarinin bulundugu Tanzanya sinirindaki Cabo Delgado'da, 4 yil önce ortaya çikan terör örgütü Ensar'ul Sunna'nin saldirilarinda bugüne kadar 2 binden fazla kisi hayatini kaybetti.

Saldirilari gerçeklestiren silahli grubu yerel halk "Es-Sebab" olarak adlandiriyor.

Kaynak: AA