Malatya'da 18. Yy Ait Yari Otomatik Tabanca Ele Geçirildi

Malatya’da Alman menseli 18. yüzyila ait üzerinde tarihi Arapça harf ve rakamlar yazili tarihi eser olarak degerlendirilen 1 adet yari otomatik tabanca ele geçirildi.

Malatya'da 18. Yy Ait Yari Otomatik Tabanca Ele Geçirildi
Edinilen bilgilere göre, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarihi eser niteligi bulundugu degerlendirilen bir adet tabancanin kentte satilmaya çalisildigi istihbarati üzerine çalisma baslatti.

Yapilan çalismalarda Alman menseli üzerinde tarihi Arapça harf ve rakamlar yazili 18. yüzyila ait tarihi eser olarak degerlendirilen 1 adet yari otomatik tabanca ele geçirilirken, olayla ilgili H.B.G. gözaltina alindi. Konuyla ilgili olarak Müze Müdürlügü görevlileri ve Cumhuriyet Savciliginca sorusturma baslatildi.

Öte yandan tütün ve tütün mamulleri kaçakçiligiyla mücadele kapsaminda yapilan bir baska çalismada Çösnük Mahallesi’nde bulunan bir is yerinde ve isyerine ait müstemilatta yapilan aramalarda, on bin 400 adet içi tütün doldurulmus makaron, yirmi bin .400 adet bos makaron, 990 deste sigara kagidi ele geçirilirken süpheli sahsa "5607 SKM" suçundan yasal islem yapildi.
Kaynak: İHA