Kars'ta Ineklerde Uygulamali 'Reprodüktif Ultrasonografi' Kursu

Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi koordinatörlügünde “Ineklerde Uygulamali Reprodüktif Ultrasonografi Kursu” düzenlendi.

Kars'ta Ineklerde Uygulamali 'Reprodüktif Ultrasonografi' Kursu
Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi koordinatörlügünde Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dogum ve Jinekoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Cihan Kaçar, tarafindan Hasvet Medikal’in katkilariyla “Ineklerde Uygulamali Reprodüktif Ultrasonografi Kursu” Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Çiftliginde Prof. Dr. Cihan Kaçar’in teorik anlatimiyla basladi.

Bölgede hayvan sagligi hizmeti veren Klinisyen Veteriner Hekimler ve Veteriner Fakültesi ögrencisi meslektas adaylarina yönelik kursun teorik egitimi Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi amfisinde, pratik kismi ise Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Uygulama Çiftliginde gerçeklestirildi.

Egitimin sonunda kursiyerler sertifikalarini Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odasi Baskani Ercan Ödül ve Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dogum ve Jinekoloji Anabilim dali Baskani Prof. Dr. Cihan Kaçar‘dan aldi.

Sertifika sunumu sonrasinda Kars, Ardahan, Igdir Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ercan Ödül, gazetecilere yaptigi açiklamada “Geçtigimiz yillarda birçok defa düzenledigimiz fakat pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldigimiz “Ineklerde Uygulamali Reprodüktif Ultrasonografi Kursu” 2021 yilinda ilk defa düzenlendik. Ülkemiz ve Bölgemiz ekonomisinin temeli olan Büyükbas Yetistiriciliginin önemli bir sorunu olarak görülen infertilite (kisirlik) sorunlarinin tespitinde ve çözümünde reprodüktif amaçli ultrason kullaniminin Veteriner Hekim Meslektaslarimiz arasinda arttirilmasi ve meslektaslarimizin erken dönem fötal cinsiyet tayini gibi uzmanlik isteyen konularda yetkin olabilmesi için Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Degerli Hocamiz Sayin Prof. Dr. Cihan Kaçar ile birlikte bu hizmetiçi egitimi organize ettik. Kendisine bu vesile ile bir kez daha emekleri için tesekkür etmek istiyorum. Ülkemizin Veteriner Yazilim ve Görüntüleme teknikleri konusunda alaninda Dünya çapinda en degerli markalarindan olan “Hasvet Medikal” firmasinin sahibi Sayin Hidayet Simsek ve ekibine bizlere bu egitimde destek olduklari ve bölgemizde klinisyen meslektaslarimizin çagimizin ileri görüntüleme tekniklerine ulasabilmesi konusunda yaptiklari iyiniyetli çalismalar için ayrica bir tesekkürü borç biliriz” dedi.

Ödül, “Hem 6343 sayili kanun geregince kurulmus olan Türk Veteriner Hekimler Birligine Bagli Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odasi olarak Bölgemizde hizmet veren Veteriner Hekim üyelerimizin sesi olmaya ve Ülkemiz genelinde onlari temsil etmeye hem de bölge hayvanciliginda tespit ettigimiz bu gibi hayati önem arz eden sorunlara çözüm bulabilmek adina bu tarz nokta atisi hizmetiçi egitimlere devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA