Karasu'da 1 Temmuz Denizcilik Bayrami Kutlamalari

Geçtigimiz yillarda sportif faaliyetler ve sosyal etkinlikler esliginde halk ile bütünleserek kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami, bu yil da etkinliklerden uzak devlet töreni havasinda kutlandi.

Karasu'da 1 Temmuz Denizcilik Bayrami Kutlamalari
Geçen yil pandemi nedeniyle gerçeklestirilemeyen sportif ve sosyal etkinlikler, 1 Temmuz normallesme sürecinin baslamasina ragmen bu yil da gerçeklestirilmedi. Vatandasin merakla bekledigi halat çekme, yagli direkten bayrak kapma ve ördek yakalama gibi etkinliklerden uzak kutlanan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami kapsaminda çelenk töreni düzenlendi.

Karasu Kaymakamligi bahçesinde düzenlenen törende Karasu Liman Baskani Ahmet Akalan, Liman Baskanligi personeliyle birlikte Atatürk Aniti’na çelenk birakti. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Akalan, günün anlam ve önemini belirten konusmasini yapti.

Çelenk töreni sonrasi ilçe protokolü ve denizciler, Yenimahalle’de bulunan Karasu Liman Baskanligi önünden tekne ile Karadeniz’e açilarak deniz sehitleri anisina dua etti. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvaci, Karasu Liman Baskani Ahmet Akalan ve protokol üyeleri, Karadeniz’e çiçek birakti. Ilçe protokolünün denize açilmasi sirasinda Karasulu balikçilar ve tekne sahipleri de Türk Bayraklari asili olan tekneleriyle korna ve siren çalarak eslik etti. Sportif ve sosyal etkinliklerin yapilmamasi nedeniyle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami, devlet töreni havasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA