Irak Basbakani El-Kazimi, AP Baskani Sassoli Ile Bir Araya Geldi

Belçika’ya resmi ziyaret gerçeklestiren Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, Avrupa Parlamentosu (AP) Baskani David Sassoli ile bir araya geldi.

Irak Basbakani El-Kazimi, AP Baskani Sassoli Ile Bir Araya Geldi
Belçika’ya resmi ziyaret gerçeklestiren Irak Basbakani Mustafa el-Kazimi, baskent Brüksel’de Avrupa Parlamentosu (AP) Baskani David Sassoli ile bir araya geldi. Terör örgütü DEAS’tan geri alinan bölgelerin imari ve istikrarin saglanmasi için Avrupa Birligi’nden (AB) destek isteyen el-Kazimi, hükümetinin baslattigi ekonomik reformlari sürdürecegini ve yabanci yatirimcilari çekmek için uygun ortam hazirlayacagini aktardi.

Irak’in bölgesel barisin saglanmasi için önemli bir rol oynadigini belirten el-Kazimi, DEAS’in isledigi katliamlar ve kayiplar konusunda dünya destegini alabilmek için AB’den destek bekledigini ifade etti.

Sassoli ise, AP’nin Irak hükümetinin ekonomik reform çalismalari ile güvenlik ve huzurun saglanmasi için attigi bütün adimlari destekleyecegini vurguladi.

EL-KAZIMI, ITALYA’YA GEÇTI

Belçika’daki temaslarini tamamlayan el -Kazimi, dün baslayan Avrupa turunun 2. Duragi olan Italya’ya geçti. El-Kazimi’nin Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile görüsmesi bekleniyor.

(Abdulkadir Hacioglu/IHA)
Kaynak: İHA