IBB'nin Ücretsiz Ulasim Hakkini Kaldirmasina Saglik Çalisanlarindan Tepki

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin (IBB) saglik çalisanlarina yönelik uygulanan ücretsiz otopark, ulasim ve konaklama hizmetlerini 1 Temmuz itibariyle son bulmasina, saglik çalisanlari tepki gösterdi.

IBB'nin Ücretsiz Ulasim Hakkini Kaldirmasina Saglik Çalisanlarindan Tepki
Istanbul Büyüksehir Belediyesi, meclis karariyla, salgin sürecinde saglik çalisanlarina ulasim, otopark ve misafir odalari için ücretsiz kullanim hakki sunulmustu. IBB Baskani Ekrem Imamoglu, geçtigimiz günlerde Kemerburgaz Kent Ormani’nda dört saglik odasi temsilcisiyle bir araya geldigi programda saglik çalisanlarina saglanan ücretsiz hizmetlerin 1 Temmuz tarihinden itibaren sona erecegini açiklamisti. Bugün itibariyle sona eren ücretsiz kullanim hakkiyla ilgili saglik çalisanlari, IBB’ye tepki gösterdi.

“IBB’ye sesleniyoruz, ücretsiz ulasim hakkimiz kaldirilmasin”

Memur Sen Konfederasyonu Saglik Sen 1 Nolu Sube Baskani olan Zafer Caner, “Özellikle Istanbul’da bizim beklentimiz 30 Haziran itibari ile son bulan ücretsiz indirim tarifesinin tüm saglik çalisanlarimizin adina 31 Aralik’a kadar devam etmesi yönünde. Bu anlamda da Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ndeki çogunlugu olusturan AK Parti grubu tarafindan da komisyon görüsüyle birlikte uzama karar tavsiyesi verildi.

Biz buradan Istanbul Büyüksehir Belediyesi yönetimine seslenmek istiyoruz. Sadece 31 Aralik’a kadar uzatilmasi degil, bunun sürekli hale getirilmesi. Bunun ciddi bir sekilde masaya yatirilmasi. Çünkü bazi meslek gruplarina bu indirim hakki uygulanirken saglik çalisanlarinin da bunu istemesi gayet normal, bunu karar vericilerin, yetkililerin sonuçlandirmasini bekliyoruz” dedi.



“Ücretsiz ulasim hakkimizin elimizden alinmasi bizi çok üzdü”

Saglik Sen 1 Nolu Sube Baskan Yardimcisi Mustafa Sadiç ise, “Ücretsiz ulasim hakki verilmisti pandemiyle beraber, bu bize bir motivasyon kaynagi olmustu. Saglik çalisanlari zaten çok yogun mücadele etti, çok yogun çalistilar. Yogun bakim süreçleri oldu, ameliyathaneler hala devam ediyor. Pandemi sürecinden sonra da devam edecek. Ücretsiz ulasim hakki zaten bizim hakkimizdi, bunu önceden de talep ediyorduk. Ücretsiz ulasim hakkini bize verdiler gerçekten çok mutlu olmustuk. Ama 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz ulasim hakkimizin elimizden alinmasi bizi gerçekten çok üzdü. Saglik çalisanlari gece 12.00’de isinden çikiyor, 24 saat çalisiyor zaten süreç çok yorucu ve bu sürecin devam etmesini istiyoruz” diye konustu.



“Saglikçilara üvey evlat muamelesi yapmayin”

Bakirköy Ruh ve Sinir Hastanesi’nde hemsire olarak çalisan Saglik Sen Bakirköy Ilçe Baskani Lezgin Koç, “Simdi biz bu düzenlemeye karsi çikiyoruz. Ücretsiz seylerin kalkmasi dolayisiyla saglik çalisanlari olarak zor durumdayiz. Normallesmeye geçtik dediler normallesme geçtikten sonra saglik çalisanlarinin bütün haklari ortadan kayboldu. Diger kamu kurumlarinda indirimli geçis oldugu halde saglik çalisanlarina böyle bir imkan sunulmamasini siddetle kiniyoruz. Bugün polislere, askerlere, ögretmenlere ücretsiz geçis varken saglik çalisanlarina böyle bir hak verilmemesi bizi çok üzmektedir. Büyüksehir Belediyesine ve meclisteki grubu bulunan bütün partilere sesleniyoruz, saglikçilara bu haklarini geri verin, bize üvey evlat muamelesi yapilmasin” seklinde konustu.

Kaynak: İHA