Erzincan'daki '42'Nci Kemaliye Uluslararasi Kültür Ve Doga Sporlari Senlikleri' Basladi

Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfi Baskani Mustafa Feridun Çelikmen: 'Wingsuit, paramotor, günübirlik trekking ve birbirinden heyecan verici hava sporlari, kaya tirmanisi olacak. Eger barajlardan su birakirlarsa yüzme yarismasi da olacak'

Erzincan'daki '42'Nci Kemaliye Uluslararasi Kültür Ve Doga Sporlari Senlikleri' Basladi
Erzincan'in Kemaliye ilçesinde bu yil 42'nci düzenlenen "Kemaliye Uluslararasi Kültür ve Doga Sporlari Senlikleri" farkli branslarda 200 sporcunun katilimiyla basladi.

Ilçede Kaymakamlik ve Belediye ile Kemaliye Kültür ve Kalkinma Vakfinin (KEMAV) ortaklasa düzenledigi senligin açilis programinda Atatürk Aniti'na çelenk sunuldu.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan sporcular, mehteran gösterisini izledi.

Ardindan düzenlenen bisiklet yarislarinda sporcular kiyasiya mücadele etti.

- Salgin nedeniyle uluslararasi düzeyde katilim düsük

KEMAV Baskani Mustafa Feridun Çelikmen, gazetecilere yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina ragmen etkinliklerin renkli geçecegini söyledi.

Salgin nedeniyle uluslararasi katilimin düstügünü ifade eden Çelikmen söyle konustu:

"Inaniyorum ki asilama ve sonraki süreçte, yani gelecek yil daha genis katilimli olacak. Wingsuit, paramotor, günübirlik trekking ve birbirinden heyecan verici hava sporlari, kaya tirmanisi olacak. Eger barajlardan su birakirlarsa yüzme yarismasi da olacak. Malumunuz kuraklik var, barajlarda su sorunu var ve su an itibariyla Karasu Nehri'nde su seviyesi oldukça düsük. Suyla alakali sikintimiz var. Su sikintisini çözersek su sporlarinda baska etkinlikler de yapacagiz. Kano, dragon, bati yarislari gibi etkinliklerle de çitayi yükseltiyoruz."

- Adrenalin dolu senlik 5 gün sürecek

Karanlik Kanyon olarak bilinen Gabani bölgesindeki senliklere bu sene milli dagcilar Tunç Findik ve Zorbey Aktuyun da aralarinda bulundugu 60 dagci, 50 su sporcusu, 10 bisikletçi, 20 "Buse Jamp" ve "Wingsuit" (yarasa atlayisi), 60 trekking bransinda olmak üzere 200 sporcu katiliyor.

Kemaliye ilçesinde 5 gün sürecek olan etkinlikler kapsaminda sporcular Gabari bölgesinde "Demir Yol" adi verilen ve 517 demir basamaktan olusan "Via Ferrata" parkuruna tirmanacak, buradan "Cennete açilan kapi" adi verilen platformdan wingsuit atlayisi gerçeklestirecek.

Karanlik Kanyon'da, "Sirat on Firat" hattindan basejump etkinliginin de yapilacagi festivalde, sehitler anisina 50 sporcunun katilimiyla yüzme, bisiklet, kano, dragon bot yarislari gerçeklestirilecek.
Kaynak: AA