Ciro Kaybi Sartinin Kaldirilmasiyla Nefes Kredisine Talep Artti

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, Nefes kredisi basvurularinda 2020 yilinda 2019’a göre yüzde 25 ciro kaybi olmasi sartinin kaldirilmasiyla uygulamadan faydalanan üyelerinin sayilarinin hizla arttigini söyledi.

Ciro Kaybi Sartinin Kaldirilmasiyla Nefes Kredisine Talep Artti
DTO haziran ayi olagan meclis toplantisi, hizmet binasinda gerçeklestirildi.

Gündemin okunup oylanmasinin ardindan DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, son meclis toplantisindan bu yana geçen sürede yasanan gelismeler ile son dönemdeki faaliyetleri hakkinda meclis üyelerini bilgilendirdi. Baskan Erdogan, 3 ayda 800 üye ziyareti yaptiklarini belirterek, edindigi bilgiler ile izlenimlerini ve sektörlerle ilgili son girisimlerinin ayrintilarini meclis üyeleriyle de paylasmak istedigini kaydederek sürdürdü. Erdogan, “Yüksek Istisare Kurulu üyelerimizden, farkli meslek komitelerimiz ile çesitli sektörlerimizde yer alan fabrikalarimizdan küçük esnafimiza kadar sehrimizin çok farkli noktalarindaki üyelerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz. Onlari dinliyoruz. Çalismalarimizi ve sektörlerini istisare ediyoruz. Buralardan edindigimiz izlenimlere ve aldigimiz notlarimiza göre de gelecek günlere yönelik faaliyetlerimizdeki yol haritamizi belirliyoruz” diye konustu.



“Türkiye’de bir ilke daha imza attik”

Baskan Erdogan, haziranda Türkiye’de bir ilke daha imza attiklarinin da altini çizdi. Bir süre önce altyapisini kurduklari yeni çalisma düzenini hayata geçirdiklerin ve ticaret sicil islemlerinde randevulu sisteme geçtiklerini müjdeledi. Erdogan, “Üyelerimize, daha verimli ve hizli hizmet verebilmek için odamizin ticaret sicili biriminde kurulus, degisiklik gibi tüm tescil islemlerinde, 28 Hazirandan itibaren Ticaret Bakanligi’nin Merkezi Sicil Kayit Sistemi MERSIS üzerinden isletilen randevulu sisteme geçtik. Böylelikle artik üyelerimize her 30 dakikada bir randevu veriliyor. Üyelerimiz tescil islemleri için sira bekleyip vakit kaybetmiyor. Ayrica, sizlerin de iyi bildigi gibi telefonlarimiz da hafta sonu ya da bayram tatili demeden saat 22.00’a kadar odamizin yöneticileri tarafindan yanitsiz birakilmiyor; üyelerimizin sorulari aninda yanit buluyor ve sorunlari çözülüyor” dedi.



“Nefes kredisinde ciro kaybi sartini kaldirttik”

Denizli Platformu toplantisinda üyelerden gelen talepler sonucu bir girisimde bulundugunu, TOBB’un öncülügünde yürüttükleri Nefes Kredisi basvurularinda 2020 yilinda 2019’a göre yüzde 25 ciro kaybi olmasi sarti kaldirilmasini istedigini açikladi.

24 saat içerisinde gerekli degisikligin yapildigini belirten Baskan Erdogan, “Bu beklentimizi TOBB Baskanimiz sayi Rifat Hisarciklioglu’na da ilettim. Talebimiz karsiliksiz kalmadi ve 24 saat gibi kisa bir süre içinde gerekli degisiklik yapildi; basvurularin önemli bir kismini bankalarin geri çevirmek zorunda kaldigi bu sart kaldirildi. Bu sayede hem talep hem de uygulamadan yararlanan üye sayimiz artti. Su ana kadar odamizdan 947 üyemiz nefes kredisi basvurusu için DTO Faaliyet Belgesi aldi. Bunlardan 546’sina 75 milyon 666 bin TL’lik nefes kredisi verildi.

Hayirli ve ugurlu olsun. Ilgili mevzuat çerçevesinde tüm imkanimizi üyelerimizin yararina seferber etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Ihracatçi Denizli’miz, emin adimlarla ilerliyor”

Sanayi ve ticaretten gelen verilerin ihracatçi Denizli’nin emin adimlarla ilerlediginin birer göstergesi oldugunu belirten Baskan Erdogan, yilin ilk 5 ayinda kurulan 196 gerçek kisi ticari isletmesi ile, iller arasinda ilk 10’da yer aldiklarini duyurdu. Erdogan, “Ülkemizde ise, mayista kurulan sirket sayisi bir önceki yilin ayni ayina göre, yüzde 30 artti. Yilin ilk 5 aylik dönemindeki artis, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 32 oldu. Geçen yilin ayni dönemine göre 11 binden fazla sirket kuruldu. Denizli’de sanayimiz iyi yolda. Geçen yil nisan ayinda 3 milyon metreküpe kadar düsen Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki dogal gaz tüketimi, bu yil ayni ayda iki katina çikti” diye konustu.

Kaynak: İHA