Çanakkale'de Otizmli Çocuk 5 Buçuk Saat Sonra Bulundu

Çanakkale’de, bir evin bahçesinde kaybolan 4 yasindaki otizmli çocuk; polis, AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Mahalle sakinleriyle birlikte genis çapli bir arama yapildi. Küçük çocuk, 5 buçuk saat sonra cep telefonu isigiyla arabalarin içine bakan bir vatandas tarafindan ön koltukta uyurken bulundu.

Çanakkale'de Otizmli Çocuk 5 Buçuk Saat Sonra Bulundu


Olay, saat 16.45 siralarinda Çanakkale’nin Esenler Mahallesi Elmaskent Sitesi’nde meydana geldi. Ayni mahallede bulunan Ovakent Sitesi’nden, Elmaskent Sitesi’ne oturmaya gelen Abit ve Nazan Adigüzel çiftinin 3 çocugundan biri olan 4 yasindaki otizmli Miran Adigüzel site bahçesinde oyun oynarken kayboldu. Çocuklariyla birlikte Elmaskent Sitesi C Blok’ta akrabalarini ziyarete giden anne Nazan Adigüzel, bir süre sonra site bahçesinde oyun oynayan 4 yasindaki otizmli oglu Miran Adigüzel’in kayboldugunu görünce panige kapildi. Anne Adigüzel ilk olarak durumu insaat isçisi olan esi Abit’e daha sonra da polis ekiplerine bildirdi. Adigüzel ailesi, sitede oturanlar ve mahalle sakinleri otizmli Miran’i aramaya basladi.

Kisa sürede bölgeye gelen polis, AFAD, AKUT ve itfaiye ekipleri de arama çalismalarina katildi.

Uzun süre arama çalismalari devam ederken, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ve Çanakkale Emniyet Müdürü Faruk Karaduman da olay yerine gelerek, çalismalari takip etti.

Aramalara drone ve iz takip köpegi katildi

Mahallede genis çapli arama çalismalari devam ederken, polis ekipleri de drone kaldirarak çalismalara havadan destek verdi. Yapimi devam eden insaat, bahçe ve ev bodrumlari tek tek arandi. Arama çalismalarina iz takip köpegi de katildi.



“Cep telefonu isigiyla bulundu”

Arama çalismalarina katilan beyaz esya servisi yetkilisi Saban Erbas, sitenin otoparkinda bulunan arabalari tek tek cep telefonu isigiyla aramaya basladi.

17 ABK 342 plakali otomobilin sürücü koltugunda uyuyan bir çocuk gören Erbas, “Bu arabada bir çocuk var, kimin bu çocuk” diye seslendi. Otomobilin yanina gelen polis ekipleri, koltukta uyuya çocugun kayip Miran Adigüzel oldugunu tespit etti. Haber kisa sürede çevreye yayilinca mahalle sakinleri alkis ve isliklarla sevinç gösterisinde bulundu. Otizmli Miran Adigüzel anne ve babasiyla birlikte ambulansla bindirilerek saglik kontrolü amaciyla Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kayip Miran’i bulan Saban Erbas, “Ben de bu sitede B Blok’ta oturuyorum. Saat 16.30’dan buyana pasamizi ariyoruz. Ararken, kaydik, düstük, çalilarin içine girdik Sonra bir abi geldi kapinin önünde konusurken. ‘Benim de oglum otizmli, kapilari açik arabalara binmeyi çok severler’ dedi.

Benim de aklima arabalari kontrol etmek geldi. Tüm arabalari tek tek el feneri tutarak kontrol ettim. En sonunda bu otomobilde sürücü koltugunda uyurken buldum. Çok sevindim” dedi.

Kaynak: İHA