BUÜ'de Çevre Mühendisliginde Sürpriz Mezuniyet

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü, mezun olmaya hak kazanan 58 ögrencisi için mezuniyet töreni düzenledi. Ayri yumurta ikizleri Büsra ile Burcu kardeslerin dönem birincisi ve dönem ikincisi olduklarinin açiklanmasi törene damga vurdu.

BUÜ'de Çevre Mühendisliginde Sürpriz Mezuniyet
BUÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisligi Bölümü tarafindan gerçeklestirilen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Adem Dogangün ve Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, Mühendislik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu, Bölüm Baskani Prof. Dr. Feza Karaer, akademisyenler, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Törende konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, çevre felaketleri ile yüz yüze gelmeden önce çevrecilik konusunun pek de önemsenmedigini söyledi.

Hayatin bir denge üzerinde devam ettigini kaydeden Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Adaletli olmamiz gerekiyor. Canli, cansiz, çevre, toplum veya olusturulmus ne varsa hepsine karsi adaletli olmaliyiz. Eger böyle davranirsak, bilgece bir toplum yapisina bürünmüs oluruz. Çevre felaketlerinden sonra görüyoruz ki; çevrecilik bir zorunluluktur. Bilimsel bir gerçekliktir. Marmara’da bugün görülen müsilajin tek nedeni de insanligin tabiati hoyratça kirletmesidir. Iste bugün mezun olan gençlerimiz de böyle bir misyon ile hayata baslayacaklar. Yükünüzün agir oldugunu biliyoruz. Ancak sürdürülebilir bir çevre için sizlerin gayretine ihtiyacimiz var” diye konustu.

Rektör Kilavuz, akademisyenlere ve ailelere de verdikleri emeklerden dolayi tesekkür etti.

“Dünyanin çevre mühendislerine ihtiyaci var”

Dekan Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu ise konusmasinda Mühendislik Fakültesi olarak 40 yili asan deneyimleri ile egitim-ögretim çalismalarina devam ettiklerini kaydetti.

Prof. Dr. Akin Burak Etemoglu; “Ögrencilerimiz, mühendis unvanina ulasarak önemli bir basariya imza attilar. Hayata karsi artik daha güçlü olacaklar. Aklin ve bilimin isiginda elde ettikleri bilgileri, çalisma hayatlarinda tecrübeye dönüstürecekler. Her birine yeni hayatlarinda üstün basarilar diliyorum. Yollari açik olsun” dedi.

Çevre Mühendisligi Bölüm Baskani Prof. Dr. Feza Karaer de konusmasinda dünyanin çevre mühendislerine ihtiyaç duydugunu vurguladi. Prof. Dr. Feza Karaer, ögrencilere kendi degerlerinin farkinda olmalari tavsiyesinde bulundu.

Ikizlerin büyük basarisi

Öte yandan ani belgesi takdim töreninde sürpriz bir gelisme yasandi. Ayni bölümde okuyan ikizler Büsra ve Burcu Acel’in dönem birinciligi ve ikinciligini paylastiklari açiklandi. Ilkokuldan itibaren ayni siniflarda egitim görmeye devam ettiklerini açiklayan kardesler, üniversiteyi birinci ve ikinci bitirmis olmanin kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.

Büsra ve Burcu, aileleriyle birlikte ani belgelerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz’un elinden aldi. Simge Çaglar isimli ögrenci de dönem üçüncülügünü elde etti.

Program, ögrencilerin belge almalari, mühendislik yemini etmeleri ve hep birlikte kep firlatmalari ile sona erdi.
Kaynak: İHA