'Bir Bilenle Bilge Nesil' Kitap Okuma Yarismasinin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Egitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Subenin proje ortagi oldugu, Genç Memur-Sen Bursa Temsilciliginin yürüttügü ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ ödüllü kitap okuma yarismasinda dereceye girenler ödüllendirildi.

'Bir Bilenle Bilge Nesil' Kitap Okuma Yarismasinin Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yildirim Baris Manço Kültür Merkezinde gerçeklestirilen ödül törenine, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan vekili Süleyman Çelik, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, Genç Memur-Sen Il Temsilcisi Maksut Ali Atamer, danisman ögretmenler, dereceye giren ögrenciler ve veliler katildi.

Egitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Sube Baskani Ramazan Acar, "Bir Bilenle Bilge Nesil Projemizde ortaögretim çagindaki ögrencilerimizi birbirinden degerli eserler ile bulusturarak medeniyet degerlerimizi ve mirasimizi sahiplenecek öncü nesiller yetistirilmesini hedefliyoruz. Bu proje benimsemis oldugumuz mücadele kültürünün bir tezahürüdür. Biz, tek yönlü sadece ücret sendikaciligi yapmayi dogru bulmuyor, çok yönlü bir sendikacilik yapmaya çalisiyoruz. Bu projelerde oldugu gibi Kültürel sendikacilik yönümüzü de etkin olarak gerçeklestirdigimizi düsünüyorum” dedi.

Okuma aliskanliginin olumlu yönde birçok etkisi oldugunu vurgulayan Acar, “Günümüz iletisim toplumunda kendini ifade eden kisilerin basarili oldugunu vurgulamak gerekir. Okumanin sonucu olarak çocukta anlama ve anlamlandirma, farkindalik gibi birçok zekâ fonksiyonu olumlu yönde gelismektedir. Dereceye giren ögrencilerimiz basta olmak üzere tüm ögrencilerimizi tebrik ediyor, emegi geçen tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyorum” seklinde konusgu.

Genç Memur-Sen Il Temsilcimiz Maksut Ali Atamer de projenin önemine ve okuma aliskanliginin olumlu faydalarina yönelik yaptigi konusmada, “Ögrencilerimiz için çok önemli kazanimlari olan bu kitap okuma projemizi her yil sürdürecegiz insallah” dedi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ise, "Belediye olarak okumayi ve ögrencilerin gelecegi için çalismalar yapmayi önemsiyoruz. Bunun için bir çok projeye imza attik. Böyle projelerin de desteklenmesinde elimizden geleni yapiyoruz. Ögrenciler ve çocuklar bizlerin gelecegidir" diye konustu.

Okunan dört kitap için ayri ayri dereceye giren ögrencilerin isimleri açiklanarak ödülleri takdim edildi. Birincilere telefon, ikincilere tablet, üçüncülere ise kulaklik verildi.

Dereceye giren ögrencilerin su sekilde siralandi:

"Yaren Eser Ulubatli Hasan Anadolu Lisesi Malcolm X Kitabi, Öznur Bölükçü Turan Tayan Anadolu Lisesi Içimde AVM var kitabi, Zeliha Acar Zübeyde Hanim MTAL Islam Deklerasyonu kitabi, Zehra Sentürk Sehit Fevzi Basaran A.I.H.L Merhamet isimli kitabi ile ilk birinci oldu. Sevval Sen Halil Inalcim Sosyal B.L. Malcolm x kitabi, Yasemin Kaya Hürriyet Anadolu Lisesi Merhamet isimli kitabi, Nur Köktürk Turan Tayan Anadolu Lisesi Islam Deklerasyonu kitabi, Dilara Birinci BTSO Ali Osman Sönmez Sosyal B.L. Içimde AVM var kitabi ile ikinci oldu. Azra Akatürk Sahinler Anadolu Lisesi Malcolm X Kitabi, Rüveyda Bilir Bursa Anadolu Lisesi Içimde AVM var kitabi, Rojhab Basha IMKB Fen Lisesi Islam Deklerasyonu kitabi, Zeynep Eda Poyraz Ulubatli Hasan Anadolu Lisesi Merhamet Isimli kitabi ile üçüncü oldu."
Kaynak: İHA