Baskan Arslan, Meslegini Yasatan Hali Ve Kilim Ustalarina Destek Verdi

Denizli’de yüzyillardir kadinlarin ve genç kizlarin elinde ilmek ilmek dokunarak evleri süsleyen hali ve kilimler günümüzde yeniden hayat buluyor. Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Egitim Müdürlügü isbirligi içerisinden açilan Kilim Dokuma Kursuna, Çameli Belediyesi’nden malzeme destegi saglandi.

Baskan Arslan, Meslegini Yasatan Hali Ve Kilim Ustalarina Destek Verdi


Çameli Belediyesi ve Çameli Halk Egitim Müdürlügü isbirligi içerisinde, Kilim Dokuma Kursu açildi. Kadinlarin sosyallesme adina önemli bir yer barindiran kurs, bu sayede meslegi tekrar yasatacak. Kursun açilis törenine Çameli Kaymakami Kerem Yenigün, Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, Çameli Ilçe Milli Egitim Müdürü Murat Uzun, ögretmen ve kursiyerler katildi.

Açilista konusan Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Günümüzde unutulmaya yüz tutmus en önemli el sanatlarindan birisi olan kilim dokumaciligi sanati, ilçemiz kadinlari sayesinde yeniden canlaniyor. Kilim, Anadolu kadininin dilidir, Anadolu kadini fazla konusmaz, dokuduklariyla çok sey anlatir. Yöremizde kilime yarim asirdir islenen, her motifin her modelin ayri bir dili yansir” dedi.

Kaynak: İHA