Bakan Varank, Milli Sporcuyla Bilek Güresi Yapti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in önerisi üzerine milli sporcu Abdulsamet Ocakoglu ile Sanliurfa'da bilek güresi yapti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, GAP Bölgesi Turizm Tanitim ve Markalasma Projesi'ni global bir kimlige dönüstürmek ve Türkiye'nin ilk bölgesel turizm destinasyonunu olusturmak için hazirlanan "Mezopotamya" markasinin tanitim programina katilmak üzere Sanliurfa'ya giden Varank, Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Kitap Otagi'nda, AK Parti Gençlik Kollari tarafindan düzenlenen "Gençlik Bulusmasi" programina katildi.

Bakan Varank'in gençlerle bulustugu toplantida, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yildiz ile AK Parti Gençlik Kollari Baskani Eyüp Kadir Inan da hazir bulundu.

Varank, Cumhurbaskani Erdogan'in kendisini isaret ederek bilek güresi yapmasi için önerdigi Türkiye ve Avrupa dereceleri bulunan milli sporcu Abdulsamet Ocakoglu ile burada bir araya geldi.

Ocakoglu ile bir süre sohbet eden Varank, karsilasma öncesinde ceketini çikarip kollarini sivadiktan sonra, milli sporcuya "Hazir misin?" diye sordu.

Hakem Sehmus Gültekin'in komutuyla baslayan müsabakada Varank ile genç sporcu arasindaki diyaloglar dikkati çekti.

Milli sporcunun maçin en heyecanli aninda Varank'a, "Urfa'ya yatirim yapacak misiniz?" sorusunu yöneltmesi, salonda kahkahalarla karsilik buldu. Varank, genç sporcunun sorusunu "Yeneceksen ona göre, yenmeyeceksen ona göre." seklinde yanitladi.

Varank'in gerçekçi bir maç istegine karsilik veren Ocakoglu, tüm gücünü göstereceginin sözünü verdi. Maçi milli sporcu kazandi.

- Yeni isim önerdi

Varank, maç sonrasinda yaptigi degerlendirmede, "Milli sporcumuzu, Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy'a yollayalim, bence o yener." ifadesini kullandi.

Maçi kazanan Abdulsamet Ocakoglu ise gerçek anlamda zorlandigini belirterek, "Maç güzel geçti, bakanimizla tatli bir sohbet seklinde ve atismali geçti. Açikçasi zorladi beni. Bakanimiz gerçekten çok güçlü." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan ile Babalar Günü etkinligi kapsaminda video konferans yöntemiyle görüsen milli sporcu Abdulsamet Ocakoglu, Cumhurbaskani Erdogan ile bilek güresi yapmak istemis, Erdogan maç için Bakan Varank'i önermisti.

Kaynak: AA