ASO Teknik Koleji'nde Mezuniyet Töreni Yapildi

Ankara Sanayi Odasi (ASO) Teknik Koleji'nde, 2020-2021 egitim-ögretim yilinin tamamlanmasi dolayisiyla gerçeklestirilen mezuniyet töreninde 120 ögrenci diplomasini aldi.

Odadan yapilan yazili açiklamaya göre, ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konferans salonunda gerçeklesen törene, ASO Baskani Nurettin Özdebir, ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Baskani Niyazi Akdas, sanayiciler, veliler ve ögrenciler katildi.

Özdebir burada yaptigi konusmada, kolejin kurulus asamasinda "aslolan egitim" sloganini benimsediklerini animsatarak, ögrencilere su sözlerle hitap etti:

"Bugün hayatinizdaki çok önemli dönüm noktalarindan birisindesiniz. Hafta sonu üniversite sinavlarina girdiniz. Bundan sonra da sizi hayata hazirlamaya devam edecek üniversite egitiminize baslayacaksiniz. Bundan sonraki süreçte önemli olan sizin ne kadar akademik egitim aldiginiz degil. Çünkü internetin, cep telefonlarinin ve bilgisayarlarin yayginlasmasiyla bilgiye erismek artik çok kolay hale geldi. Önemli olan bu degisimin içerisinde var olabilmek ve yarisabilmek. Artik, ülkelerin rekabetinin disinda, kisilerin dünya rekabetinden bahsetmek mecburiyetindeyiz. Sadece ülkemizdeki degil, artik bütün dünyadaki rekabeti düsünmek zorundasiniz. Ne bildiginiz degil, önemli olan o bildiklerinizle ne yapabildiginiz, o bilgiyi nasil faydaya çevirebildiginiz."

ASO 1. OSB Baskani Akdas da sanayicilerden olusan bir yönetim kurulu tarafindan yönetilen ve diger egitim kurumlarindan farkli olmasi için yillardir büyük emek harcanan ASO Teknik Kolejinin klasik meslek lisesi egitiminin ötesine geçmek ve gelecegin bilim insanlarini, Türk sanayisinin ihtiyaç duydugu donanimli mühendisler ile teknisyenleri yetistirme hedefleri ile kurulduguna dikkati çekti.

Teknolojinin getirecegi yeni gelismelere genç nesli hazirlamanin sanayicilerin ve egitimcilerin en önemli görevi oldugunu belirten Akdas, "Akilli fabrikalarin, makinelerin ve robotlarin hayatimiza girdigi yeni dijital hayatta yeni teknolojileri, yeni dijital gelismeleri çok iyi kavramak ve yeni projeler üretmek zorundayiz." degerlendirmesinde bulundu.

Törende, okul birincisi Ridvan Uslu, ikincisi Yaren Uyar ve üçüncüsü Oguz Kaan Ergül'e diplomalari Özdebir ve Akdas tarafindan verildi.

Kaynak: AA