Antalya'da 40 Yildir Çözülemeyen Imar Plani 200 Kisi Ile Protesto Edildi

Antalya’da bir araya gelen yaklasik 200 kisi, 40 yildir arazilerine imar plani verilmedigi iddiasiyla eylem yapti. Eylemde bazi vatandaslarin asiri sicak altinda birbirleri ile yarisircasina cep telefonlari ile görüntü almaya çalismasi gözlerden kaçmadi. Öte yandan kalabalik toplandiklari sokagi trafige kapatinca polis ekipleri ile kisa süreli gerginlik yasandi.

Antalya'da 40 Yildir Çözülemeyen Imar Plani 200 Kisi Ile Protesto Edildi
Merkez Muratpasa Ilçesi Kircamii Mahallesinde bir araya gelen yaklasik 200 kisi, 40 yildir çözüme kavusturulamayan imar planini protesto etti. Ellerinde soruna dikkat çekmek için çesitli pankartlar tasiyan vatandaslar, basin açiklamasinda bulundu. Mahallede yasayan Sami Acar, “Bizler siyasi çekismelerin ortasinda kaldik. Çözüm saglanacaksa bunun ivedilik ile çözülmesini istiyoruz. Bize 40 yildir söz veriyorlar. Hakli tepkimizi savunmak için toplandik” dedi.

Hüseyin Elçiler, ise bir siir okuyarak tepkisini ortaya koydu. Sevgi Satar Dündar da, “Hepimizin tapusu dedelerimizden geliyor. Hakkimizi istiyoruz. 40 senedir mücadele ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Öte yandan eylem sürerken birçok vatandasin görüntü almaya çalismasi gözlerden kaçmadi. Ellerine cep telefonunu alan vatandaslar, ön siralarda görüntü alabilmek için adeta birbiri ile yaristi. Kalabalik daha sonra sokak üzerinde sokagi trafige kapatti. Bunun üzerine duruma polis ekipleri müdahale etti. Vatandaslarin yolu açmamasi üzerine kisa süreli gerginlik yasandi. Yol bir süre sonra vatandaslar tarafindan açildi. Kalabalik daha sonra dagildi.
Kaynak: İHA