Altindag'da Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi'nin Temelleri Atildi

Altindag’da büyük dönüsüm için dügmeye basilarak, "Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi’nin" temelleri atildi.

Altindag'da Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi'nin Temelleri Atildi
Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi’nin temelleri, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un katilimi ile gerçeklestirilen törenle atildi. Altindag Belediye Baskani Asim Balci’nin ev sahibi oldugu programa Ankara Valisi Vasip Sahin, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, AK Parti Ankara Il Baskani Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam, Orhan Yegin, Zeynep Yildiz ve Arife Polat Düzgün, TOKI Baskani Ömer Bulut, Altindag Kaymakami Cumali Atilla, AK Parti Altindag Ilçe Baskani Fatih Bildik, MHP Altindag Ilçe Baskani Emin Sikti Aktas, Altindagli muhtarlar, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Aktas Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda yapilacak 357 konut ve 42 dükkanin 1 yil içinde hak sahiplerine teslim edilecegini söyledi.

Bakan Kurum, Selçuklu’dan Osmanli’ya ve Cumhuriyet’e kadar yüzyillar boyunca "tarihi Ankara" olarak bilinen özel bir yer olan Altindag’da vatandaslara verilen sözü yerine getirdiklerini belirtti.

"Altindag’in büyük dönüsümü" ismiyle baslattiklari projede atilacak temelle tarihi Ankara’yi aslina uygun hale getirmek için çalistiklarini dile getiren Kurum, gece gündüz Ankara için ne yapilabilir gayreti içinde olduklarini vurguladi. Bakan Kurum, "Aktas Kentsel Dönüsüm Projemizle 357 yeni yuvamizin ve bereketin merkezi olacak 42 dükkanimizin temellerini atiyoruz. Yeni yuvalariniz hayirli olsun" ifadelerini kullandi.

Altindag’in önemli bir cazibe merkezi olacagina da dikkati çeken Bakan Kurum, sehirlerin tarihi ve kültürel dokusuna sadik kaldiklarini, vatandaslarin daha yasanabilir, daha güvenli ve daha saglikli sehirleri hak ettiklerini söyledi.



Gerçeklestirilecek proje hakkinda bilgi veren Baskan Asim Balci ise sunlari kaydetti:

"Ankara’mizin kalbi Altindag, Türkiye’nin en önemli degisim ve dönüsümlerinin yasandigi bir ilçe. Hemen hemen tüm mahallelerimizde dönüsüm var. Altindag’i Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina hazirlarken her zaman yanimizda olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a sükranlarimizi sunuyoruz. Altindag için kendisine sundugunuz her projeye destek veren Çevre ve Sehircilik Bakanimiz Sayin Murat Kurum’a da tesekkürlerimizi sunuyoruz."
Kaynak: İHA