AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, Kirikkale'de Konustu Açiklamasi

'Belediyecilikte rakibimiz yok. Kim ne derse desin. Çok sükür, biz kendi kendimizle yarisiyoruz. Girdigimiz bütün yerel seçimlerde yüzde 40'in biraz altinda, biraz üstünde oy alarak birinci partiyiz' '(MKEK) Özellestirme kapsaminda olan bir yer çikarildi, Milli Savunma Bakanligina bagli ve daha da rahat hareket edebilsin diye anonim sirket haline getirildi'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, "Belediyecilikte rakibimiz yok. Kim ne derse desin. Çok sükür, biz kendi kendimizle yarisiyoruz. Girdigimiz bütün yerel seçimlerde yüzde 40'in biraz altinda, biraz üstünde oy alarak birinci partiyiz." dedi.

Özhaseki, partisinin Kirikkale Il Baskanligini ziyaretinde gazetecilere yaptigi açiklamada, AK Parti'nin iktidar olduktan sonra sosyal belediyecilik ve marka sehirler gibi daha büyük projelerin pesinde kosmaya basladiklarini söyledi.

Son dönemde de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in ismini koydugu ve özellikle takip ettigi "gönül belediyeciligi"ni insa etmeye çalistiklarini vurgulayan Özhaseki, söyle konustu:

"Belediyecilikte rakibimiz yok. Kim ne derse desin. Çok sükür, biz kendi kendimizle yarisiyoruz. Girdigimiz bütün yerel seçimlerde yüzde 40'in biraz altinda, biraz üstünde oy alarak birinci partiyiz. Son yerel seçimlerde de Ankara ve Istanbul biraz moralimizi bozsa da dogrudur, vatandasin orada bir ihtari vardir, onu da çok iyi gördük, anladik, ders de çikardik ama yine birinci partiyiz. Yüzde 45 civarinda oy aldik, elhamdülillah."

Özhaseki, AK Parti'nin hizmet siyaseti güttügünü ve hizmet belediyeciligi yaptiklarini aktardi.

Onun disinda bir amaçlarinin olmadigini, AK Parti'nin disindaki özellikle de ana muhalefet partisinin odaklandigi iki nokta oldugunu dile getiren Özhaseki, söyle devam etti:

"Bir, Recep Tayyip Erdogan ve AK Parti karsitligi üzerine bir siyaset algisi. Bunlar gitsin de ne olursa olsun. Ne yapacaksiniz ya? Erdogan bir fani nihayetinde. AK Parti insanlarin bir araya gelip kurdugu iyi niyetle kurdugu bir hizmet kervani. Siz ne yapacaksiniz, onu söyleyin. Ne yapacaklari belirsiz. Kimlerle ortaklik kurduklari yari belli yari belirsiz. Ikinci isleri de basariyla yapiyorlar, tebrik ediyorum kendilerini, algi operasyonlari ve yalanlar. Allah bizden irak etsin. Ne yazik ki CHP'nin de böyle bir dünyasi var. Yalanlar üzerine kurulu bir siyaset güdüyorlar. Her taraf yalan. Çocuklarimiz üniversite imtihanina girecekler, herkes heyecanli, aileler, yavrularimiz stresli, diyor ki 'Simdi öyle bir anlasma yapildi ki Katarlilar, disaridan gelenler üniversiteye imtihansiz girecekler'. El insaf ya. Günahtir, yapmayin."

Mehmet Özhaseki, bir gazetecinin Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumunun (MKEK) anonim sirket olmasini düzenleyen kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesiyle ilgili CHP'nin elestirilerine iliskin sorusu üzerine, sunlari kaydetti:

"Özellestirme kapsaminda olan bir yer çikarildi, Milli Savunma Bakanligina bagli ve daha da rahat hareket edebilsin diye anonim sirket haline getirildi. Hiçbir çalisan arkadasimizin da emekleri orada zayi edilmiyor. Inisiyatifi ve istegi disinda baska bir statüye de dönüsmüyor. O yüzden burada daha büyüyen, gelisen, daha çok istihdam edilebilecek bir ortam çikti diye düsünüyoruz. Bu kanunu bunun için yaptik. Insallah hayirli olur."

Özhaseki ve beraberindekiler, daha sonra Zafer Caddesi'nde esnafi ziyaret ederek, Kirikkale Belediyesine geçti.

Basina kapali gerçeklesen ziyarette, Belediye Baskani Mehmet Saygili'dan çalismalariyla ilgili bilgi alan Özhaseki, daha sonra Kirikkale Valisi Yunus Sezer'i de ziyaret etti.
Kaynak: AA