5. Uluslararasi Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maratonu Yarin Baslayacak

Iki gün sürecek maratonda 10 ülkeden 250 atlet mücadele edecek.

5. Uluslararasi Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maratonu, yarin Kayseri'de start alacak.

Uluslararasi Patika Kosulari Birligi (ITRA) tarafindan taninan maratona, Türkiye'nin yani sira ABD, Rusya, Güney Afrika, Sirbistan, Ingiltere, Danimarka, Isveç, Ukrayna ve Iran'dan toplam 250 atlet kayit yaptirdi.

Yarislar 64K, 25K, 12K ve VK olmak üzere 4 etapta yapilacak. VK yarisi, uluslararasi standartlarda bir kosu olmasinin yaninda, dünyanin ikinci, Avrupa'nin ise en yüksek dikey kosusu olma özelligi tasiyor. Bu etapta atletler, 2 bin 350 metre irtifadan baslayip, zorlu kayaliklar üzerinde bin metre tirmanma kosusuyla Erciyes'in 3 bin 335 rakimli bitis noktasina ulasacak.

Erciyes Ultra Sky Trail parkurunda ise yarismacilar, 64 kilometrelik zorlu arazide 3 bin metre irtifa kazanimi içeren dag patika kosusunda, Erciyes Dagi'nin volkanik tepelerini 360 derece dolanacak.

Yarismacilar, Trail Run etabinda 2 bin metrelik irtifadaki 25 kilometrelik parkurda, Hacilar-Tekir Kapi etabinda ise 12 kilometrelik parkurda mücadele edecek.

Erciyes AS Yönetim Kurulu Baskani Murat Cahit Cingi, AA muhabirine, Erciyes'i hem turizm hem de spor alaninda marka haline getirmek için çalismalari araliksiz sürdürdüklerini söyledi.

Dünyada ses getiren organizasyonlardan biri olan Uluslararasi Erciyes Ultra Sky Trail Dag Maratonu'nun bu yil besincisini gerçeklestireceklerini belirten Cingi, "Geçtigimiz yil pandemi dolayisiyla bu organizasyonu ertelemistik. Bir yillik aranin ardindan maratonu yapacagiz. 2-3 Temmuz'da 10 ülkeden kendisine kosuyu hayat tarzi haline getirmis, atletik, sportif yarismacilar Erciyes'te olacak. Çok keyifli müsabakalarin olacagi bir ortam yasayacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA