Yenisehir Belediyesi Gençlere Yurt Disinda Egitim Ve Is Imkani Saglayacak

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesi, kardes belediyesi Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediyesi isbirligi ile hayata geçirdigi proje kapsaminda Yenisehirli gençlere Almanya’da egitim ve is imkani saglayacak. Proje ile her yil iki genç Almanya’nin Neustadt kentine giderek egitim alacak ve orada çalisma firsati yakalayacak.

Yenisehir Belediyesi Gençlere Yurt Disinda Egitim Ve Is Imkani Saglayacak
Yenisehir Gençlere Istihdam için Avrupa’da Egitim Firsatlari Sunuyor Projesi’nin isbirligi anlasmasi imza töreni online olarak yapildi. Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediye Baskani Marc Weigel ve Diakonissen-Stiftungs-Krankenhaus Speyer Saglik ve Sosyal Egitim Merkezi Fizyoterapi Okulu Müdürü Jonas Sewing isbirligi anlasmasini imzaladi. Belediye Baskani Abdullah Özyigit, halklar ve kültürler arasindaki iyi iliskileri önemsediklerini söyledi.

Yenisehir ve Neustadt kentlerinin kardesligi ve isbirliginin uzun bir tarihe dayandigini ifade eden Özyigit, “Neustadt an der Weinstrasse Belediye Baskani, sevgili meslektasim ve dostum Marc Weigel, Diakonissen-Stiftungs-Krankenhaus Speyer Saglik ve Sosyal Egitim Merkezi Fizyoterapi Okulu Genel Müdürü Jonas Sewing, Akdeniz’in güzel kenti Yenisehir’den selamlar. Öncelikle bildiginiz gibi tüm dünya halklari uzun zamandir yeni tip korona virüsü, Covid-19 ile mücadele ediyor. Sizler, aileniz ve sevdikleriniz umarim iyisinizdir. Sizlere ve halkiniza saglik ve huzur diliyorum. Covid-19 ile mücadele ederken, hayatini kaybeden dünyadaki tüm saglik çalisanlarini ve yasamini yitiren vatandaslarinizi saygiyla aniyorum. Tedavi gören tüm hastalara da acil sifalar diliyorum. Yenisehir ve Neustadt kentlerinin kardesligi ve isbirligi uzun bir tarihe dayaniyor. Bizler, halklar ve kültürler arasindaki iyi iliskileri önemsiyoruz. Birliktelik ve dayanisma ile hareket etmemiz bizleri daha güçlü kilacak ve gelecek için çok daha saglam iliskiler kurmamizi saglayacaktir” dedi.



“Uzun soluklu yeni bir adim atiyoruz”

Bu projenin baslangiç oldugunu kaydeden Özyigit, “Simdi de ‘Yenisehir Gençlere Istihdam için Avrupa’da Egitim Firsatlari Sunuyor’ projemiz ile bu isbirliginde uzun soluklu yeni bir adim atiyoruz. Bu proje aramizdaki baglari güçlendirecek ve her yönden iki halk arasinda güzel iliskiler kuracaktir. Her yil Yenisehir’den Neustadt’a gelecek iki gencimiz orada egitim alacak, yeni bir is ve yasam imkani bulacaktir. Bu proje ve isbirligimiz ile gençlerimiz istihdam firsati yakalarken oradaki isgücüne de katki sunmus olacak. Bu bir baslangiç, gelecekte bu projemizin daha gelistirilmesini temenni ediyorum. Katkilarindan dolayi Neustadt Belediyesine ve fizyoterapi okuluna tesekkür ediyorum" diye konustu.

Projesinin iki sehir arasindaki kültürel degisime çok büyük katki sunacagina inandigini belirten Neustadt an der Weinstrasse Belediye Baskani Marc Weigel ise “2019’un Eylül ayinda burada bulustugumuz gün konustuklarimizla ilgili olarak bugün bazi seyleri hayat geçirebilmenin mutlulugu içerisindeyim. Umuyorum ki gençlerimize sundugumuz bu proje önümüzdeki günlerde birbirimize daha yakin iliskiler içerisinde olacagimizin bir isareti olur ve birlikteligimiz istedigimiz boyutta devam eder. Bizim iki sehir arasindaki kardeslik sözlesmemizin altinda yatan en önemli seylerden bir kaçini söyle siralayabilirim, demokratik bir ortamda insanlarin bir arada yasamasi ve gençlerin degisik alanlarda hem sporda hem de farkli alanlarda degisim yapmalari. Ve tabi ki bugün imzasini atacagimiz egitim ve ögretimle ilgili bazi projelerin hayata geçmesi ile ilgili ki bunlarin bugün bir kismini hayata geçiriyoruz. Hiç kuskusuz sehrimizdeki fizyoterapi okulumuzun bize ve gençlerimize sunmus oldugu bu güzel projenin bir kez daha altini çizerek belirtmek istiyorum. Iki sehir arasindaki kültürel degisime de çok büyük katkisi olacagi inancini tasiyorum" seklinde konustu.



“Bundan sonra daha farkli boyutlarda degisim yapmamizi diliyorum”

Bundan sonraki süreçte farkli alanlarda degisim yapmayi dilediklerini kaydeden Weigel, “Hiç kuskusuz Abdullah bey, sizin daha önce sunmus oldugunuz egitim ve ögretimle ilgili gelisim çalismalarini önümüzdeki günlerde yine her iki sehrimizin demokratik gelisimine katki sunacagi inanicini tasiyorum. Bundan sonra daha farkli boyutlarda degisim yapmamizi diliyorum. 2019’da yaptigimiz ögrenci degisiminde buraya gelen Türk ögrencilerin çok mutlu bir biçimde ayrildigini çok iyi hatirliyorum. umarim bizim çocuklarimiz da bir gün İçel’de ayni seyi yasar. Oradan gelecek arkadaslarimizin burada hem bir egitim görüp kendilerini yetistirme imkani bulmalari hem de iki sehir arasindaki kültürel degisime katkilarinin olacagini düsündügüm için çok mutluyum. Sevgili baskanim özellikle size ve çalisma arkadaslariniza tabi ki Yenisehir’de yasayan bütün halkiniza en içten dileklerimle sevgi ve selamlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

Proje kapsaminda 18-30 yas arasinda iki genç 3 yil boyunca fizyoterapi egitimi alacak. Proje basvuru detaylari ise Yenisehir Belediyesi tarafindan duyurulacak.
Kaynak: İHA