Türkiye'nin Farkli Illerinden Gelen Muhtarlar Van'da Agirlandi

Içisleri Bakanliginin ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun ‘Hepimiz birlikte Türkiye için görevdeyiz’ sloganiyla baslattigi “Türkiye Muhtarlari El Ele” projesi kapsaminda Van’a gelen muhtarlar, Mülk Mahallesi Muhtari Alaattin Çelik tarafindan agirlandi.

Türkiye'nin Farkli Illerinden Gelen Muhtarlar Van'da Agirlandi
Içisleri Bakanliginin ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun ‘Hepimiz birlikte Türkiye için görevdeyiz’ sloganiyla baslattigi “Türkiye Muhtarlari El Ele” projesinin ikinci ayagi Van’da hayata geçirildi. Türkiye’nin Bati illerinden 120 muhtar örgütü yöneticisinin davetli oldugu bulusma, 9-11 Haziran tarihlerinde Van Muhtarlar Derneginin ev sahipliginde gerçeklestirilecek. Ilki Samsun’da düzenlenen projenin amaci, batidaki muhtarlari doguyla, dogudaki muhtarlari batiyla kaynastirmak oldugunu ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Teskilat Baskani ve Van Gürpinar Muhtarlar Dernegi Baskani Azat Erdemir, “Batidaki muhtarin dogudaki muhtardan farki olmadigi gibi, dogudaki muhtarin da batidaki muhtardan bir farki yoktur” dedi.

Türkiye’nin 81 ilinden yaklasik 150 muhtarin Van’a gelecegini belirten Erdemir, “3 gün boyunca Van’dayiz. Van’in tarihi ve turistik yerlerini gezecegiz. Bir iki toplanti gerçeklestirdikten sonra insallah cuma günü de misafirlerimizi ugurlayacagiz” ifadelerini kullandi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri ve Ankara Çankaya Güvenevler Mahalle Muhtari Seviye Ardiç Çelik ise ilkini Samsun’da yaptiklari projenin ikincisini Van’da gerçeklestireceklerini dile getirerek, “150 kisinin katilim saglayacagi projenin amaci, bati ile doguyu, dogu ile batiyi kaynastirmaktir. 3 gün buyunca Van’in bütün kültürel güzelliklerini görecegiz. Simdi de Edremit ilçesinin Mülk Mahallesi’ndeyiz. Muhtar Alaattin Beyin buranin fenomeni oldugunu yeni ögrendim. Çok memnun olduk. Van’a bayildim. Burasi muhtesem bir yer. Van, kesinlikle huzur sehri. Daha uçaktan iner inmez ne kadar sakin bir il oldugunu gördüm. Herkesin Van’i mutlaka görmesi gerekiyor” dedi.

Samsun’dan gelen Muhtar Mustafa Öztürk de, Van’i umdugumdan daha gelismis buldugunu aktararak, “Sahili, otelleri, eglence merkezleri ile Van, Samsun’u andiriyor. Ne yazik ki batida biz kafamizi kuma gömdük. Doguda bulunan arkadaslarimizi haksiz yere yargiliyorduk. Halbuki dogunun korkunç bir misafirperverligi var. Özellikle siyasetçilerin bu anlamda devreye girmesi lazim. Yapacagimiz toplantilarda bunu dile getirecegiz” ifadelerini kullandi.

Izmir Konak ilçesinden gelen Sümer Mahalle Muhtari Ayse Taylan da, “Türkiye’deki en büyük aileyiz. 50 bin kisilik bir aileyiz. Biz ailemizle birlikte olmak istedik ve bu anlamda devletimizden bir proje yapmasini talep ettik. Su anda o projeyi gerçeklestiriyoruz. Burada ailemin bir parçasini tanimakla çok mutlu oldum. Öyle güzel kaynastilar ki muhtarlar, sanki 40 yillik akraba gibiymisiz” diye konustu.

Van’in Gevas Muhtarlar Dernegi Baskani Nevzat Çalimli da, proje kapsaminda gelen muhtarlara Van’in tarihi ve dogal güzelliklerini gezdireceklerini belirtirken, Ipekyolu Cevdetpasa Mahalle Muhtari Yilmaz Koçak ise gittikleri yerlerde Van’in güzelliklerini anlattiklarini söyledi.

Kaynak: İHA