Tosyali Holding Avrupa'nin En Hizli Büyüyen Ikinci Çelik Üreticisi Oldu

Geçen yil ham çelik üretimini 4,32 milyon tona çikaran holding, dünya siralamasinda salgina ragmen iki basamak yükselme basarisi gösterdi Tosyali Holding Yönetim Kurulu Baskani Fuat Tosyali: 'Hem Iskenderun 2. OSB'de hem de Cezayir'de devam eden 4. faz yatirimlarimiz tamamlandiginda Tosyali Holding olarak toplam üretimimizi çok daha yukarilara çikaracagiz'

Tosyali Holding, 2020'de Avrupa'nin en hizli büyüyen ikinci çelik üreticisi olurken, dünya siralamasinda iki basamak yükselerek 82. siraya yükseldi.

Tosyali Holding'in açiklamasina göre, sirket, 3 ayri kitada sayilari 30'u bulan tesisi ve 10 bine yakin çalisaniyla yeni basari hikayeleri yazmaya devam ediyor.

Sirketin sahip oldugu bilgi birikimi, sürdürülebilirlik alaninda attigi adimlar, Ar-Ge gücü, teknolojik yetkinligi, endüstri 4.0 uygulamalari, güçlü sermaye yapisi ve hayata geçirdigi yenilikçi yatirimlarla dünya çelik üretiminde emin adimlarla üst basamaklara tirmanmayi sürdürüyor.

Tosyali Holding, Dünya Çelik Birligi'nin açikladigi verilere göre, 2020'de ham çelik üretimini önceki yila göre yüzde 10,49 artirip 4,32 milyon tona çikararak, iki basamak atladi ve 82. siraya yükseldi.

Sirket, salgin kosullarina ragmen elde ettigi bu basariyla ayni zamanda Avrupa'nin en hizli büyüyen ikinci çelik üreticisi oldu.

Uluslararasi pazarlarda Karadag ve Cezayir'den sonra Senegal ve Angola'da da yatirimlari devam eden Tosyali Holding, Afrika'yi en önemli yatirim bölgelerinden biri olarak görüyor.

Cezayir'de hidrokarbon kaynakli üretim disinda ülkenin en büyük sanayi kurulusu olan Tosyali Algerie, global ölçekteki en büyük teknolojik çelik yatirimlarindan biri olarak öne çikiyor. Yillik 2,5 milyon ton kapasiteli dünyanin en büyük DRI üretim tesisleriyle birlikte, DRI ile çalisan dünyanin en büyük ark ocagina sahip Tosyali Algerie, 2020'de 2,23 milyon tonluk üretim rakamina ulasarak dünya rekoru kirmisti.

Tosyali Holding, inovasyon ve dijital dönüsümün tüm üretim sürecine entegre edilecegi Iskenderun Sariseki Tesisi yatiriminda Türkiye'de bir ilk olan EAF Quantum teknolojisi kullanacak. Bu tesis, devreye girdiginde yillik 4 milyon ton yassi çelik üretecek ve Türkiye’nin yillik 4 milyar dolarlik ithalatini ikame edecek.

- "Yeni yatirimlarla dünya siralamasindaki yerimizi daha yukarilara tasiyacagiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Tosyali Holding Yönetim Kurulu Baskani Fuat Tosyali, 2020'nin sadece Türkiye'de degil, tüm dünyada zor bir yil olmasina ragmen yatirimlarina hiçbir zaman ara vermediklerini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

"Eger hazirlikliysaniz böyle zor zamanlar ayni zamanda firsatlari da barindirir. Tedarik zincirlerinde küresel olarak sorunlar yasandigi bu dönemde Tosyali Holding olarak, teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik odakli olarak yaptigimiz yatirimlarin çok faydasini gördük. Bu sayede hem ülkemizde hem de basta Avrupa olmak üzere tüm dünyada artan kaliteli çelik talebine hizla karsilik verdik. Bizi bu noktaya tasiyan yatirimlarimiza bu dönemde de hiç ara vermedik. Hem Iskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) hem de Cezayir'de devam eden 4. faz yatirimlarimiz tamamlandiginda Tosyali Holding olarak toplam üretimimizi çok daha yukarilara çikaracagiz. Tümü katma degerli çelik üretimine odaklanan bu yatirimlarla birlikte dünya siralamasindaki yerimizi daha da yukarilara tasiyacagimiza inaniyorum."
Kaynak: AA