(ÖZEL) Türkiye'nin Hedefi Savunma Sanayide Daha Fazla Ihracat Artisi

Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, savunma sanayindeki ihracat rakamlarinin beklentilerinin altinda oldugunu, ancak ileride bu konuyu daha parlak gördügünü belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede ise savunma sanayinin önemine dikkat çekti.

(ÖZEL) Türkiye'nin Hedefi Savunma Sanayide Daha Fazla Ihracat Artisi
Eskisehir Endüstri Fuari açilis töreni ardindan firmalarin ürünlerini sergiledigi stantlari gezen Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Ihlas Haber Ajansi’na konustu.

Konusmasinda hedefin ihracatin artirilmasi oldugunu belirten Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, "Eskisehir Fuar’i salgin döneminde durdurulan fuarlarin ardindan ilk fuar oluyor. Bu fuar Türkiye’nin normallesme süreci olarak degerlendirilebilir. Eskisehir sanayi alt yapisi güçlü olan bir sehir. Havacilik basta olmak üzere etkinligi olan ve bazi ilkleri yasamis bir sehir. Bu endüstri fuarinin bu açidan savunma sanayii agirlikli olmasi da normal. Bu fuarlarin olmasi ve devamliligiyla su mesaji vermis olacagiz; fuarlardan netice aliniyor, burada fuar yapilmasi sektör fuar yapilmasini istiyor. Bu ne demek, her fuar baska bir adim, ileriye dogru gidis demek. Bu gösterge olmasi açisindan da önem tasiyor. Fuarin fuar olmasi kadar sürekliligi fuardan netice alindiginin bir isareti. Bunun takibinin daha iyi yapilmasi gerekiyor ki daha iyi üretken yapabilelim. Teknoloji gösterimiz, derinligimiz ve ürünlerimizin yetkinligi ve yeterliligi, teknoloji açisindan olusturdugu farklar ihracatta önümüzü açacak fonlar. Hem maliyet teknolojik performans olarak yetki ürünleri oldukça ihracat konusunda da çok daha iyi bir konuma gelmemiz mümkün. Su andaki ihracat rakamlarimiz ve olusan satislar aslinda olmasi gereken ve ilerde olmasini bekledigimizin çok altinda diye düsünüyorum. Gelecegin bu konuda çok daha parlak oldugunu söyleyebilirim” seklinde ifadelerine yer verdi.

“Savunma sanayimiz bizim göz bebegimiz”

Fuarda incelemelerinin ardindan Ihlas Haber Ajansina konusan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede de, Eskisehir’in sanayi sektörü için önemli bir sehir oldugunu ifade etti.

Konusmasinda savunma sanayisinin önemine deginen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, “Savunma sanayimiz bizim göz bebegimizdir. Sua anda göz bebegimiz olan bir yapimiz. Inaniyorum ki ihracatta da çok önemli bir noktaya gelecegiz. Bütün savunma sanayi firmalarimiza, baskanlarimiza özelliklede Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfina tesekkür etmek istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA