Özel Buca Radikal Anadolu Lisesinde Mezuniyet Heyecani

Özel Buca Radikal Anadolu Lisesinde 2020-2021 egitim ögretim yili mezunlari için düzenlenen törende ögrenciler diplomalarini aldi.

Özel Buca Radikal Anadolu Lisesinde Mezuniyet Heyecani
Özel Buca Anadolu Lisesi ögrencileri, 2020-2021 egitim ögretim yili mezuniyet töreninde bir araya geldi. Törene; Buca Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, Radikal Egitim Kurumlari Kurucu Müdürü Erdal Avci, ögretmenler, ögrenciler ve velileri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapan Okul Müdürü Mehmet Öztürk, bugün Radikal Okullari olarak ikinci mezunlarini vermenin mutlulugunu yasadiklarini ifade eti. Öztürk, “Degerli velilerimiz; evlatlarimizin bugüne kadar en zor zamanlarinda, en büyük yardimcilari oldunuz. Çocuklariniz, bugün okulumuzdan mezun olurken hakli olarak yasadiginiz büyük sevinç ve gururu bizlerde paylasiyoruz” dedi.



“Radikal Okullari kimliginizi onur duyarak tasiyin”

Konusmasinda ögrencilerine de seslenen Öztürk, “ Sevgili ögrencilerim; Kendinize inanin, gelecekten korkmayin, zorluklarla mücadele etme gücünü kaybetmeyin, aydinlik ve güzel yarinlar için her zaman Radikal Okullari kimliginizi onur duyarak tasiyin. Sizlere saglikli, basarili ve mutluluk dolu bir yasam diliyorum” diye konustu.



“Bu gençler sizlerin eseridir”

Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin “Sen tas, kaya, mermer dahi olsan eger bir gönül sahibinin eline düsersen cevher olursun” sözlerini paylasarak bir konusma yapan Radikal Egitim Kurumlari Kurucu Müdürü Erdal Avci ise, ögretmenlere seslendi. Avci, “Sizler, gençlerimizi bu zorlu pandemi süreçlerine ragmen egittiniz ve bu gençler sizlerin eseridir. Iyi bir üniversite kazanirlarsa sizleri minnetle anacaklar. Sizler ögrencilerimizle anilacaksiniz. Ögrencilerinizin yaptiklari ürettikleri sizden bir parça olarak yansiyacak. Gençlerimize, evlatlarimiza verdiginiz emek ve katkilarinizdan ötürü sizlere tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Törende kisa bir konusma yapan Buca Ilçe Milli Egitim Müdürü Hüseyin Günes, gençleri tebrik ederek egitim hayatlarinda basarili olmalari yönünde dileklerini ifade etti.

Günes’in ardindan bir konusma gerçeklestiren okul birincisi Halime Nur Ihtibar ise, almis oldugu akademik egitimden dolayi ögretmenlerine ve Radikal ailesine tesekkür etti. Diplomasini Okul Müdürü Öztürk’ün elinden alan Ihtibar, daha sonra isim plakasini yas kütüge çakti ve birincilik plaketini ise Radikal Egitim Kurumlari Kurucu Müdürü Erdal Avci’dan aldi.

Mezun olan ögrenciler danisman ögretmenleri esliginde diplomalarini alirken, o anlar eglenceli ve renkli görüntülere sahne oldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Hiçbir dogma, hiçbir donmus, kaliplasmis kural birakmiyorum. Benim manevi mirasim bilim ve akildir” sözleriyle ögrencilerine son dersi verin Okul Müdürü Mehmet Öztürk, “Ona güvenin, onda birlesin, onu her seyden çok sevin” vurgusunu yapti.
Kaynak: İHA