Memleket Partisi Genel Baskani Yardimcisi Çelebi Açiklamasi 'Memleket Partisi Farkli, Parti Için Demokrasi Var'

Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Çelebi, “Memleket Partisi farkli, parti için demokrasi var. Genel baskanimizi üyeler belirler. Genel baskanin süresi birinci parti yapamazsa iki seçimi dönemi” dedi.



Memleket Partisi Genel Baskan Yardimcilari; Izmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova milletvekili Özcan Özel ve Karabük milletvekili Hüseyin Avni Aksoy birlikte basin toplantisi düzenledi.

Çelebi, PKK tarafindan öldürülen Aybüke Yalçin’i anarak sözlerine basladi.

Çelebi, partinin genel durusundan bahsederek, “Atatürk’e saygisizligi kabul etmeyiz. Terörün her türlüsüne mesafe koyariz. Ayrimciliga karsiyiz, vatandasi Kürt, Türk, Sünni, Alevi, kadin-erkek diye bakmayiz. Ranta karsiyiz. Kadina siddet ve çocuk istismarina karsiyiz. Memleket Partisi farkli, parti için demokrasi var. Genel baskanimizi üyeler belirler. Genel baskanin süresi birinci parti yapamazsa iki seçimi dönemi. Kadina deger var. Bir kadin bir erkek siralama yapacak. Cumhurbaskani adayimizi ön seçim belirleyecek. Ne sag ne sol biz Cumhuriyetçi demokrasi. Atatürk Cumhuriyeti’ni evrensel demokrasi degerleriyle daha da yükseltecegiz” dedi.



Özcan Özel ise Kredi Yurtlar Kurumu borçlarindan bahsederek, 5.5 milyar lira tuttugunu belirterek, gençlerin geri ödemelerinde aksamalar oldugunu ifade etti.

Özel, “300 bin ögrenciye uygulanan icra baskisi sonlandirilmalidir. En son 2018 YÖK’ün aldigi kararla affin kosullari belirlense de, tüm magduriyetler giderilememisti” ifadelerini kullandi.

Aksoy, Memleket Partisi’nin ittifaklarin yaninda yer almayacagini kaydetti.

Çelebi daha sonra verdikleri gündemde yer alan iddialari arastirmak için komisyon kurulmasi taleplerini agaca asti.
Kaynak: İHA