Manavgat Hocali Yaylasi'na Yol Bakimi

Manavgat Belediyesi Manavgat halkinin hem hayvanlarini otlatmak hem de yaz sartlarina göre daha serin ve uygun sartlarda yasamak amaciyla çiktigi yayla yollarinda baslattigi bakim ve onarim çalismalarini sürdürüyor. Geçtigimiz hafta içinde Sülek Yaylasinda tüm yollari onarip halkin kullanacagi sekilde düzenleyen Manavgat Belediyesi ekipleri, simdi Dipsiz Göl’ün bulundugu Hocali Yaylasi’nda yol bakim çalismasi baslatti.

Manavgat Hocali Yaylasi'na Yol Bakimi
Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, günün ilk saatlerinde yaylaya ulasarak greyder, silindir, su tankeri ve tirlarla yol düzenleme çalismasina basladi.

Mahalle Muhtari Hüseyin Dönmez ve yayla sakinleri de belediye ekiplerine eslik ederek yollar hakkinda bilgi verdi.

“Halkimizin ulasimini kolaylastirmak istedik”

Manavgat halkinin yaylalara ata yurdu gözüyle baktigini ifade eden Manavgat Belediye Baskani Sükrü Sözen, yayla göçü öncesinde yol düzenleme çalismalarina tüm hiziyla devam ettiklerini söyledi.

Baskan Sükrü Sözen, “Manavgat’imizin geleneksel kültürü olan yaylacilik, bölgemizdeki insanlarimiz için çok önemli. Vatandaslarimiz merkezden oldukça uzak olan yaylalarda hem hayvanlarini otlatiyor hem de yaz sartlarina göre daha serin yerde konaklamis oluyor. Bizler de bu bilinçle halkimizin ulasimini kolaylastirmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA