Ingiltere Disisleri Bakani Raab, Erbil'de IKBY Baskani Barzani'yle 'DEAS'la Mücadeleyi' Görüstü

Ingiltere Disisleri Bakani Dominic Raab, Erbil'de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Baskani Neçirvan Barzani ile "terör örgütü DEAS'la mücadele ve ikili iliskileri" ele aldi.



Yerel basinda yer alan habere göre Barzani, Erbil'i ziyaret eden Ingiltere Disisleri Bakani Raab ile bir araya geldi.

Görüsme sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda Barzani, Ingiliz bakanla, DEAS'la mücadele ve örgütün yeniden faaliyete geçme ihtimali ile genel olarak bölgedeki durumlar ve bazi önemli ortak meseleleri degerlendirdiklerini belirtti.

Barzani ayrica Ingiltere ile iliskilerin gelistirilmesi, Erbil ve Bagdat arasinda askida kalan meseleler ve bu meselelerin çözümü için sarf edilen çabalar gibi çesitli konulari da görüstüklerini ifade etti.

Diger ülkeler gibi Ingiltere'nin de 1991'de "güvenli bir siginak" olusturulmasinda rolü oldugunu söyleyen Barzani, "O zamandan bu yana Ingiltere ile iliskilerimiz tüm alanlarda devam etti ve DEAS'a karsi savas sürecinde daha fazla gelisti." dedi.

- Ingiltere, Irak'a verdigi taahhütlere bagli kalmayi sürdürecek

Ingiltere Disisleri Bakani Raab da ikili iliskilere verdikleri önem çerçevesinde Irak ve IKBY ziyaretlerini gerçeklestirdigini belirtti.

"Irak ve IKBY'nin güvenlik ve istikrarini konustuk." diyen Raab, Ingiltere'nin Irak'a verdigi taahhütlere bagli kalmaya devam edecegini söyledi.

Raab ayrica IKBY'nin, DEAS ve silahli milisler tehlikesine karsi koyabilecegini düsündügünü dile getirdi

Ingiltere Disisleri Bakani Raab, dün Irak'in baskenti Bagdat'ta Cumhurbaskani Berhem Salih, Basbakan Mustafa el-Kazimi ve Disisleri Bakani Fuad Hüseyin ile bir araya gelmisti.

Kaynak: AA