Incirliova Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci

Incirliova Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda, belediye sirketinde çalisan personeller için toplu is sözlesmesi imzalandi. Sözlesmenin imzalanmasiyla Incirliova Belediyesi’nde bir ilk yasandi. Belediye tarihinde ilk kez sirket çalisanlari da sendikal haklardan yararlandi.

Incirliova Belediyesi'nde Toplu Is Sözlesmesi Sevinci


Incirliova Belediyesi ile Belediye-Is Sendikasi arasinda bir süredir devam eden toplu is sözlesmesi görüsmeleri tamamlandi. Incir-Bel Sirketi personellerini ilgilendiren sözlesmeyi, Belediye Baskani Aytekin Kaya ile Belediye-Is Sendikasi Aydin Sube Baskani Hidayet Yaman imzaladi. Baskan Kaya’nin makaminda düzenlenen imza töreninde Belediye-Is Sendikasi Aydin Sube Baskan Yardimcisi Osman Pinar, Belediye Baskan Yardimcilari Feride Hülya Erginer ve Mehmet Güler, Insan Kaynaklari Müdürü Özgür Destici, Mali Hizmetler Müdürü Çetin Bayatli, Incir-Bel Sirket Müdürü Hüseyin Kocabiyik, Sendika Is Yeri Temsilcileri Özlem Kiziltas, Mehmet Çevik, Ismail Tabak ve Emrah Alimoglu hazir bulundu.

"Emekçilerimiz magdur edilmedi"

Törende konusan Baskan Yaman, sendika olarak Incirliova Belediyesi ile sirket çalisanlari için ilk defa toplu is sözlesmesi imzaladiklarini söyledi.

Sözlesmenin tüm isçilere hayirli olmasini dileyen Baskan Yaman, "Seffaflik ilkesi ve ortak akilla yürüttügümüz bir sözlesme süreci oldu. TÜIK’in açikladigi enflasyon farki karsisinda emekçilerimiz magdur edilmedi. Her iki taraf da emekçinin yaninda yer aldi. Incirliova Belediye Baskanimiz Sayin Aytekin Kaya’ya isçiden yana olan durusu ve destegi için tesekkür ediyorum" dedi.



"Her zaman emekçinin yanindayiz"

Göreve geldigi ilk günden itibaren en hassas oldugu konunun isçilerin maaslarinin ödenmesi oldugunun altini çizen Belediye Baskani Aytekin Kaya: "Iki yili askin süredir maaslarimizi düzenli ödüyoruz. Hiçbir aksaklik yasamadik, geçmis dönemlerde birçok magduriyet yasanmasina ragmen, biz isçilerimizi hiçbir zaman magdur etmedik. Sendikamiz ile yaptigimiz bu sözlesme ile de belediyemizin tüm imkânlarini zorlayarak isçi kardeslerimizin maaslarini iyilestirmeye çalistik. Mesai arkadaslarimizin her türlü haklarini korumak için belediyemizin bütün imkânlarini seferber ediyoruz. Gerçeklestirilen toplu is sözlesmesinin tüm kazanimlarinin gece gündüz demeden ilçemiz için canla basla çalisan isçilerimize hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Biz her zaman emegin ve emekçinin yanindayiz. Bu vesileyle Belediye-Is Aydin Sube Baskani Sayin Hidayet Yaman basta olmak üzere tüm sendika yöneticilerimize, toplu is sözlesmesi sürecine emek veren tüm mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA