Hindistan'in Dünya Sampiyonu Güresçisi Kumar Cinayetle Suçlaniyor

Hindistan’in dünya güres sampiyonu unvanina sahip tek olimpik sporcusu Sushil Kumar’in cinayetle suçlandigi bildirildi.

BBC’nin haberine göre, Hindistan makamlari 4 Mayis’ta ülkenin baskenti Yeni Delhi’de bulunan Chhatrasal Stadyumu'nda iki sporcu grubu arasinda çikan kavgada bir kisinin ölümüyle ilgili Sushil Kumar’in suçlandigini belirtti.

Polis tarafindan yapilan açiklamada, çikan kavga sonucu 23 yasindaki güresçi Sagar Dhankar’in hayatini kaybettigi olayda olimpik sporcu Sushil Kumar’in cinayet ve tasarlayarak adam öldürmeyle suçlandigi kaydedildi.

Sporcunun suçlamalari kabul etmedigini belirten avukati Pradeep Rana, müvekkiliyle hesaplasma niyeti olan bazi güçlü kisilerin onu bu olaya dahil etmeye çalistigini iddia etti.

Olaya dair hiçbir görgü taniginin bulunmadigini dile getiren Rana, “Iki güresçi grubu kavga ediyorlardi. Kumar’in kavga ettikleri yere gelmesiyle hepsi olay yerinden kaçti.” dedi.

Yerel medyada yer alan haberlerde, sporcunun dahil oldugu ileri sürülen olayin mülkiyet anlasmazligi nedeniyle gerçeklestigi iddia edilirken suç örgütleri ile güresçilerin yakin iliskileri vurgulandi.

Güres antrenörü ve Kumar’in eski güres partneri Kripa Shankar, suç örgütü üyelerinin de ülkede güresçiler için kullanilan “pehelwan” lakabini sikça kullandigina dikkati çekerek insanlarin güresçilerin suç örgütü üyesi oldugu yanilgisina düstügünü ifade etti.

Polis, 4 Mayis’ta ülkenin baskenti Yeni Delhi’de bulunan Chhatrasal Stadyumu'nda 20 kisilik grupta çikan kavgada Dhankar’in hayatini kaybettigini açiklamisti.

Olay sonrasi bölgede yapilan arastirmada, stadyumun disina park edilmis bir aracin arka koltugunda pompali tüfek ve bu silaha ait 3 fisek ele geçirilmisti. Kavgada kullanildigi düsünülen kanli bambu sopalar da park alaninda bulunmustu.

Polis, kavgaya karisanlar arasinda Kumar’in da bulundugunu belirtmis, güresçinin yerini ihbar edene 100 bin rupi (yaklasik bin 500 dolar) ödül verilecegini duyurmustu.

Kumar, 23 Mayis’ta Yeni Delhi’de hakkindaki suçlamalar nedeniyle tutuklanmisti.

Kaynak: AA