Helvalipinar Camii'ne 'Yildirim' Dokunus

Yildirim Belediyesi, Sükraniye Mahallesi’ndeki Helvali Pinar Camii çevresinde yapimina basladigi meydan ve çocuk parki projesi ile bölge sakinlerine nefes aldiracak.

Helvalipinar Camii'ne 'Yildirim' Dokunus
Ilçenin çehresini sosyal donati alanlariyla degistirmek maksadiyla projeler yürüten Yildirim Belediyesi, Sükraniye Mahallesi’nde binalarin arasina sikismis durumda kalan Helvalipinar Camii’nin çevresini düzenliyor. Bin 250 metrekarelik alanda olusturulacak ‘Helvalipinar Camii Meydani ve Çocuk Parki’nda kiraathaneden umumî tuvaletlere, çocuk oyun alanindan dinlenme yerlerine kadar birçok sosyal donati bulunacak.

Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bizler bu minvâlde sosyal hayat alanlarini artirmaya gayret ediyoruz. Bu dogrultuda da Helvalipinar Camii’nde çevre düzenlemesi çalismalarina basladik. Cami çevresindeki bin 250 metrekarelik bir alanin kamulastirilmasini saglayarak buraya 650 metrekarelik bir çocuk parki kazandiriyoruz. Ayrica, caminin avlusu olarak da kullanilabilecek sekilde bir meydan düzenlemesi yapiyoruz. Çalismalar tamamlandiginda Yildirim nezih bir mekân kazanacak. Hem çocuklarimizin, kadinlarimizin nefes aldigi bir mekan hem de namaz vakitlerinde cami cemaatinin vakit geçirebilecegi bir ortam hazirlamis olacagiz. Projemizi insallah bu yilin Eylül ayi sonuna kadar da bitirmis olacagiz. Ekim ayindan itibaren çocuklarimiza, mahalle sakinlerimize, hemsehrilerimize hizmet etmis olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA