GAÜN Koruma Altindaki Çocuklarin Gelisimine Katki Sunacak

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü arasinda koruma altinda olan çocuklarin kisisel bilgi ve gelisimlerine katki sunulmasi amaciyla protokol imzalandi.

GAÜN Koruma Altindaki Çocuklarin Gelisimine Katki Sunacak
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü arasinda koruma altinda olan çocuklarin kisisel bilgi ve gelisimlerine katki sunulmasi amaciyla protokol imzalandi. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mustafa Yildirim tarafindan GAÜN Rektörlük makaminda imzalanan protokolle Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesinde koruma altinda olan çocuklarin kisisel bilgi ve gelisimlerine katki sunulmasi amaciyla Gaziantep Üniversitesi tarafindan verilecek egitimlerin uygulanmasi, koordinasyonu ve izlenmesine iliskin taraflarin görev ve yükümlülüklerin belirlenmesi amaçlaniyor.

Imzalanan protokolde Gaziantep Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü, isbirligi kapsaminda müdürlük bünyesinde koruma altinda olan çocuklarin egitimlere katilimlarindan sorumlu olup, çocuklarin organizasyonunu gerçeklestirecek. Egitim faaliyetlerinin yürütülmesini takip ederek, rehberlik yapacak. Gaziantep Üniversitesi ise egitim planlamasinda görev alacak egitmenlerin katilimlarindan sorumlu olup, egitmenlerin organizasyonunu gerçeklestirecek. Egitim planlamasinda yer verilecek konu basliklarinda uygun egitmenlerin görevlendirilmesini gerçeklestirecegi ve bu durumun GAÜN Egitim Fakültesi Dekanligi tarafindan koordine edilecegi kararlastirildi.

Imza töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Özaydin, “Birlikte çok iyi çalismalara imza atiyoruz. Bu imzanin altinin dolduralim. Gaziantep Üniversitesi olarak her türlü destegi vermeye haziriz” dedi.

Il Müdürü Mustafa Yildirim ise, Il Müdürlügü bünyesinde koruma altinda olan çocuklarin ihtiyaç duyduklari özellikle pandemi döneminde okuma, anlama ve temel matematik eksikleri oldugunu belirterek, “Bunlarin bir program dahilinde egitim plani da çikarildi. Kisisellestirilmis, yogunlastirilmis bir egitim plani yaptik. Dolayisiyla bu çok kiymetli” diye konustu.

Gaziantep Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bayram Çetin, Çocuk Hizmetlerinden Sorumlu Il Müdür Yardimcisi Nermin Yetkin ve GAÜN Arastirma Görevlisi Dr. Ozan Esendemir de protokol töreninde hazir bulundu.
Kaynak: İHA