Egitimci-Yazar Tastan'dan Il Müftüsü Topçu'ya Geçmis Olsun Ziyareti

Egitimci-Yazar Mustafa Tastan Agri Il Müftüsü Tandogan Topçu’ya geçmis olsun ziyareti gerçeklestirerek yazmis oldugu kitap setini takdim etti.

Egitimci-Yazar Tastan'dan Il Müftüsü Topçu'ya Geçmis Olsun Ziyareti
Egitimci-Yazar Tastan, geçirdigi kalp rahatsizligi sebebiyle bir süredir istirahatte olan Il Müftüsü Topçu’nun yeniden görevine baslamasiyla makaminda geçmis olsun ziyareti gerçeklestirdi. Ziyarette Tastan, çocuklar için kaleme aldigi "Varliklarin Diliyle Allah’i Taniyorum’’ adli hikaye dizisini Müftü Topçu’ya hediye etti.

Tastan’a nezaketleri sebebiyle duydugu memnuniyeti dile getirerek tesekkürlerini ileten Müftü Topçu, kitap hakkinda degerlendirmelerde bulunarak söyle konustu:

“Çocuk egitimi, Dinimizin büyük önem verdigi ve önem vermemizi emrettigi konularin basinda gelmektedir; çünkü saglikli bir Islam neslinin yetismesi ancak bu yolla mümkündür. Hocamiz da bu bilinçle kaleme aldigi hikaye dizisiyle çocuklarimiza Allah’i tanitarak, gönlü Allah’a yönelik bireyler olacak tarzda yetistirmeyi amaçlamaktadir. Tevhit bilinci ve Allah sevgisi dini egitimin ilk basamagidir. En güzel egitimci olan Peygamber Efendimizde çocuklara ilk olarak Allah’in yüceligini ifade eden, tevhide vurgu yapan ayetler ögretmis ve bunlarin ögretilmesini bizlere de emretmistir. Dinimize göre hayirli ve iyi çocuklar, dünya hayatinda mutluluk kaynagi oldugu gibi, onlarin egitimine katkida bulunanlara da ahiret hayati için kesintisiz sevap vesilesidir. Bu bilinçle bizlere tertemiz emanet edilen evlatlarimizin egitimi bizim için en öncelikli konulardandir.”
Kaynak: İHA