Diyarbakir'da Ambalaj Atigi Getirene Fidan Hediye Edildi
Diyarbakir Yenisehir Ilçe Belediyesi 5-11 Haziran Dünya Çevre Koruma Haftasi kapsaminda ’Sifir Atik Bir Fidan’ etkinligi düzenledi. Çevre bilinci gelistirmek için düzenlenen etkinlikte ambalaj ve bitkisel yag atigi getiren vatandaslara fidan hediye edildi.

Etkinlikte konusan Yenisehir Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Murat Besikci amaçlarinin çevre bilinci olusturarak, agaçlandirmayi özendirmek ve faydalanabilir atigin geri dönüsümünü saglamak oldugunu belirtti.
Baskan Besikci, "Çevreci belediyeciligimiz geregi düzenlemis oldugumuz ’Sifir Atik Bir Fidan’ etkinligimizdeki amacimiz, çevre bilinci olusturmak, agaçlandirmayi özendirmek ve faydalanabilir atigin geri dönüsümünü saglamaktir. 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü’nde de pozitif ayrimcilik yaparak kirsal mahallerimizdeki köy okullari ve saglik ocaklarinin bahçelerine fidan dikimi gerçeklestirecegiz. Arzu eden vatandaslarimiz ’agaç dikim’ etkinligimize bizzat katilabilirler. Ayrica fidan bagisi yapmak isteyen kurumlari da kampanyamiza destek olmaya davet ediyoruz" dedi.
Düzenlenen etkinligin ardindan alis veris merkezinde bulunan magazalarda çalisan personeller ile bir araya gelen Baskan Besikci, bir magazanin da açilisini gerçeklestirdi.
