Bursa'da Özel Yetenekliler Için Okul Kurulacak

Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, özel yetenekli çocuklar için tam zamanli ilkögretim ve lise okulunun kurulmasi gerektigini, bunun için tüm hazirliklari yaptiklarini söyledi.



???????Orhan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basin toplantisinda, Bursa Kent Konseyi'nin özel yetenekliler için tam zamanli ilkögretim ve lise ihtiyacina iliskin önerisini anlatti.

Kentteki özel yetenekli çocuklarin ailelerinin Bursa Kent Konseyi'ne müracaat ederek, problemlerini ilettigini belirten Orhan, "Bizler de bu isteklerden yola çikarak, özel yetenekli yavrularimizin egitim ve çalisma hayatlari ile ilgili uzun süren toplantilar, arastirmalar ve çalismalar yaptik." dedi.

Bursa'da 11 bin civarinda üstün yetenekli ögrenci oldugunu belirten Orhan, sunlari kaydetti:

"Bu ögrencilerden bin 320'si Bilim ve Sanat Egitim Merkezleri'nde egitim almaktadir. Geri kalan çocuklarla ilgili hiçbir sey yapilmamaktadir. Özel yetenekli ögrencilerin tam kapasite egitim alamadiklari için yeteneklerinin köreldigini gördük. Bursa'da özel yetenekli ögrenciler için tam zamanli okulun ne kadar önemli bir ihtiyaç oldugunu ortaya koymaktayiz. Özel yetenekli ögrencilerin egitimsel ihtiyaçlari ve gelisimsel özellikleri göz önünde bulunduruldugunda egitim sürecinde bu çocuklar için özel uygulamalara yer verilmeli, tasarlanmis özel siniflarda ve programlarla özel yeteneklilerle ilgili egitim almis ögretmenler tarafindan desteklenmeli. Özel yetenekliler egitiminde ögrencilerin ihtiyaçlarinin karsilandigi mekanlarda egitim verilmesi önemlidir. Bir üniversite kampüsünde yer alan ya da üniversiteye yakin bir mekanin seçilmesi, hayati önem tasimaktadir. Bursa'daki üniversitelerde okuyan özel yetenekli ögrencilerden mentorlük, uzmanlik ve danismanlik destegi alinarak, ögrencilere rol model olmalari saglanabilir."

Orhan, toplumsal kalkinma için önem verilmesi gereken özel yetenekli ögrencilerin Bursa'da tam zamanli özel yetenekliler ilkögretim ve lisesinde yetismelerinin saglanmasinin Türkiye'ye örnek olacagini aktardi.

Baslangiçta bir vakif vasitasiyla bu okulun hayata geçirilmesini planladiklarini dile getiren Orhan, "Model olacak 100-150 kisilik bir okul için Bursa Valisi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani, Bursa büyüksehir Belediyesi Baskani ve bazi is adamlariyla görüstük. Hepsinden olumlu cevaplar aldik. Bir güzergah belirledik, vakif tüzügünü hazirladik. Ögretmenler dahil her sey hazir. Bir dügmeye basilacak." diye konustu.

Kaynak: AA