Bosna Hersek'te TIKA'nin Destegiyle Yapilan 'Benim Yaratici Dünyam' Projesi Tanitildi

Bosna Hersek'in baskenti Saraybosna'da Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanliginin (TIKA) destegiyle hayata geçen "Benim Yaratici Dünyam" projesinin tanitimi yapildi.

TIKA'nin dikis makinesi ve ham madde yardiminda bulundugu Saraybosna Merkez Belediyesi Saglikli Yaslanma Merkezinde 60 yas ve üstü kisiler için gerçeklesen yaraticiligi artirici atölyelere katilanlar çalismalarini sergiledi.

Etkinlige istirak eden Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, emekli insanlari rahat ettirmenin büyük bir sevinç oldugunu ifade ederek, "Hepsinin içindeki sanatçiyi ortaya çikarma imkani da olmus. Son derece güzel eserler." dedi.

TIKA Saraybosna Koordinatörü Muhammed Ünal, 60 yas ve üzeri vatandaslar için düzenlenen projenin gerçeklesmesine katki sagladiklari için büyük bir mutluluk duydugunu belirterek, "Bizleri bugünlere getiren büyüklerimizin aktif olarak zaman geçirmesi ve üretici faaliyetlerde bulunmasina olanak saglayan projenin yapilmasindan memnunuz." ifadelerini kullandi.

Aktiva Dernegi Baskani Varja Nikolic, projeye destek veren TIKA'ya tesekkür ederek, "Bazi yaslilarimiz daha önce hiç yapmadiklari el islerini ögreniyor." seklinde konustu.

Projeye katilan Jasmina Selimovic Pavlovic, emekli olduktan sonra proje sayesinde yeni bir hayata basladigini, hayal gücünü kullanabildigi için mutlu oldugunu söyledi.

Bir diger katilimci Amira Cesic de yeni yeteneklerini kesfetme imkani buldugunu ifade ederek, "Resim yapmaya ve dantel örmeye basladim. Inanilmaz rahatlatici. Herkese tavsiye ederim." dedi.

Kaynak: AA