Aydin Daglarinda Domuzlar Davar Sürülerini De Saldirmaya Basladi

Aydin’in Bozdogan ilçesinde dalmak istedigi sürünün çoban köpegi domuzlar tarafindan agir yaralandi. Çoban köpegini yaralayan domuz, bölgedeki diger köpekler tarafindan etkisiz hale getirildi.

Aydin Daglarinda Domuzlar Davar Sürülerini De Saldirmaya Basladi
Aydin’da tarim ve çiftçilerin en büyük sorunlari arasinda yer alan yaban domuzlari ekili ve dikili alanlardan sonra daglardaki koyun ve keçi sürüleri için de tehdit olusturmaya basladi.

Aydin’in Bozdogan ilçesinde bir sürüye dalmak isteyen domuzlar sürüyü koruyan köpegi de agir yaraladi. Domuzla çoban köpeginin bogusmasi sirasinda bölgeye gelen diger köpeklerin yardimi ile saldirgan domuz çoban köpekleri tarafindan etkisiz hale getirildi.

Çobanlar sürüdeki köpek sayisini arttirdi

Domuz popülasyonundaki artisin çobanlari da olumsuz etkiledigini ve eskiden 2 köpekle idare ettikleri sürüyü bugün domuz saldirilari nedeniyle 5 köpekle idare etmeye çalistiklarini belirten Bozdoganli Çobanlardan Hüsamettin Yalçin, “Eskiden ekili dikili arazilere zarar veren domuzlar artik sürülere de zarar vermeye basladi.

Ve oldukça saldirganlasmaya basladilar. Köpegin sesini duyunca kaçan domuzlar simdi köpeklere karsi koymaya çalisiyor. Domuzla tek basina karsilasan Aslan adli çoban köpegimiz agir yaralandi, Pasa ve Sartel adini verdigimiz diger çoban köpeklerimiz saldirgan domuzu telef etti” diyerek her geçen gün artan yaban domuzlari ile mücadelede sikinti yasadiklarini söyledi.

Kaynak: İHA