Akedas Elektrik Dagitim A.S Sordu Vatandas Yanitladi

Akedas Elektrik Dagitim A.S., kurumsal sosyal medya hesaplarindan dogru bilinen yanlislar ve tasarruf konularinda tüketicilere çesitli sorular sorarak cevaplarini verdi.

Akedas Elektrik Dagitim A.S Sordu Vatandas Yanitladi
Kahramanmaras ve Adiyaman’da faaliyet gösteren Akedas Elektrik Dagitim A.S., kurumsal sosyal medya hesaplarindan anket düzenledi.

Her ayin belirli günlerinde periyodik sekilde yayimlanan anketlerde genellikle dogru bilinen yanlislar ve tasarruf konularinda tüketicilere bilinçlendirme çalismasi yapiliyor, anket sonucuna göre de çalismalar planlaniyor.

Akedas Elektrik Dagitim A.S. tarafindan olusturulan ankette kurumun Facebook, Instagram, Linkedin ve Twitter hesaplari üzerinden elektrik sayacinin mülkiyetinin kime ait oldugu sorusu soruldu. Ankete katilanlarin yüzde 31’i abone sahibine, yüzde 3’ü elektrikçi yüzde 66’si ise dagitim sirketi seçeneklerini isaretledi.

Dogru yanit ise; 6446 Sayili Elektrik Piyasasi Kanunu ve Hizmet Hakki Devir Sözlesmesi’nin ilgili hükümleri geregi Akedas Elektrik Dagitim A.S sayaç mülkiyetini elinde tutmaktadir ve sayaca sirket personelleri disinda herhangi müdahalede bulunulmasi kesinlikle uygun degildir.

Yüzde 31 oraninda abone sahibine yüzde 3 oraninda elektrikçiye ait oldugu düsünülen elektrik sayaci tüketicilerin dogru bilgilendirilebilmesi için farkindalik olusmasini da sagliyor.

Tasarruf yaparak ev ekonomisine katki bulunur mu?

Anketin bir diger sorusu ise tüketicilerin tasarruf bilincini ölçmeye yönelik oldu. “Tüketicilere; Enerji Tasarrufu yaparak aile bütçesine katkida bulunacaginiza inaniyor musunuz?” seklinde soru soruldu. “Hayir, Evet ve Kismen” siklarinin geçtigi ankette, katilimcilarin yüzde 66’si ‘evet’ sikkini isaretleyerek tasarruf yaparak ev hanesine katkida bulunacagina inandigini belirtti.

Bu oranin daha da yükselmesini amaçlayan sirket bilinçlendirme çalismalarini devam ettirecegini belirtti.



Çamasir makinesi nasil kullanilmali?

Akedas Elektrik Dagitim A.S. tarafindan olusturulan bir diger anket sorusunun ana gündemini ise tasarruf metodu olusturdu. Tüketicilerin verdigi cevap siklarina göre paylasim stratejisini belirleyen sirket, “Çamasir makinesi kullanirken hangisi yapilmali?” seklinde yönelttigi soruda, a) Kapasitesi asilmamali, b) Dolmasi beklenmeli, c) Az ve sik ürün yikanmali seklinde 3 sik sunuldu. Tüketicilerin büyük bir çogunlugu dogru cevabin oldugu dolmasi beklenmeli (b) sikkini isaretlerken, yanlis olan diger siklara da bazi tüketiciler tarafindan dogru seklinde isaretlenmesi dikkat çekti.

Mutfakta nasil tasarruf saglanir?

Anketlerine devam eden kurum bu kez; hangisi mutfakta tasarruf saglayan durumlardandir? Sorusunu da; a) Bulasik makinesi tamamen dolmadan çalistirmak, b) Kettle çalistirirken ihtiyacimiz kadar suyu kaynatmak, c) Firin çalisirken kapagini açmak, d) Buzdolabi kapisini gereginden fazla açik tutmak siklarini sundu.

Ankete katilan tüketicilerinin büyük bir bölümü dogru sik olan (b) sikkini isaretledi. Diger siklarin da dogru olarak bilinip isaretlenmesi üzerine sosyal medya hesaplarindan bilgilendirme görselleri paylasan Akedas Elektrik Dagitim A.S., ev aletlerinin nasil kullanilmasi gerektigiyle ilgili ipucu verdi.

Sokak aydinlatilmasinda sorun olursa kime basvurursunuz?

Anketlerinde kurum hizmetleriyle ilgili sorular da yönelten Akedas Elektrik Dagitim A.S. Sokak aydinlatmalariyla ilgili sorun yasayan tüketicilerin hangi kanaldan sirket ile iletisime geçildigini sordu.

a) Sosyal medya, b) 186 Çagri Merkezi, c) Kurumsal Web Sitesi, d) Mahalle muhtari siklarinin oldugu cevaplandirma da en çok 186 çagri merkezine oy çikti. Ikinci sirayi sosyal medya kanallari üçüncü sirayi ise muhtar aldi. Son sirada da web sitesi yer aldi.

Sirket her türlü sorularin tüm iletisim kanallarindan kendilerine yöneltilebilecegini, hizmet alanlari ile alakali tüm sorulara büyük bir özenle yanit verilecegini belirterek sosyal medya arastirmalari sayesinde farkindalik olusacagini ayni zamanda da dogru bilinen yanlislarin düzelecegi düsüncesiyle devam edilecegini belirtti.

Kaynak: İHA